Chantal Janzen

Als Chantal Janzen haar dag een beetje vrolijk wil beginnen, kan ze de nieuwe kijkcijfer-update van Stichting KijkOnderzoek beter even links laten liggen...

Article continues after the ad

De koningin van RTL 4 scoorde vorige week al niet al te denderend met de emotionele seizoensopener van Chantal Komt Werken. Toegegeven: ze moet het opnemen tegen kijkcijferkanonnen Martien Meiland en Nick en Simons Beste Zangers (die allebei wél supergoed scoren). Maar zelfs dan vallen Chantals cijfers toch een beetje tegen. 

Chantal Komt... niet in de buurt

Chantal scoorde vorige week zo'n 687.000 kijkers, maar deze week kukelt ze bijna uit de Kijkcijfer Top 25 van SKO. Ze haalt nog net plek 22 met een score van 516.000. Is ze toch zo'n 170.000 kijkers verloren. 

 

Keiharde concurrentie

Natuurlijk speelt de moordende concurrentie op dit tijdstip een grote rol in deze kijkcijfer-vrije val, maar volgens AD-columniste Angela de Jong ligt het toch ook voor een groot deel aan de - volgens haar - slechte programmering, waar Chantals show een voorbeeld van zou zijn. Eigenlijk vindt Angela dat RTL vooral vaart op 'oude meuk' - aka nieuwe seizoenen van bestaande shows. Waar blijft de vernieuwing, vraagt ze zich af.

Chantal Komt Werken is elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.