Sandra Bullock breekt kijkcijferrecords op Netflix met haar horrorthriller Bird Box. In de eerste zeven dagen is er al vanaf meer dan 45 miljoen accounts naar de film gekeken, en dat is volgens de streamingdienst een absoluut record.Wij deden in eerste instantie nogal lacherig omdat deze film wel erg afgekeken lijkt van A Quiet Place, toch blijkt Sandra goede zaken te doen met A̶ ̶B̶l̶i̶n̶d̶ ̶P̶l̶a̶c̶e̶  Bird Box.

 

Ook al doen ze bij Netflix altijd uiterst geheimzinnig over hun kijkcijfers, nu ze een mooi succesje hebben om mee te pronken zijn ze niet te beroerd om dat te delen via social media.

 

Wel met een korreltje zout erbij graag

Maar juist omdat de streamingdienst altijd zo mysterieus doet over hun kijkcijfers moeten we dit record dan ook weer met een korreltje zout nemen. Hebben die 45 miljoen accounts de film ook allemaal uitgekeken? En als je autoplay aan hebt staan en je blijft te lang op de pagina hangen waardoor de film automatisch gaat afspelen, telt dat ook mee?

Bonte mix van A Quiet Place, Blindness en The Happening

In Bird Box hebben buitenaardse wezens een invasie gepleegd op onze planeet. Oogcontact met deze wezens is al genoeg om mensen spontaan tot zelfmoord te drijven. Vandaar dat een blinddoek dragen een vereiste wordt om te overleven. Deze bonte mix van A Quiet Place, Blindness en The Happening werd redelijk goed ontvangen met een score van 66% op Rotten Tomatoes. Wij waren niet wild enthousiast, maar vonden wel dat Sandra Bullock met een sterke rol de film de moeite waard maakt.

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.