Nederland juicht voor vrouwenvoetbal, maar een vrouwelijke voetbalcommentator is nog ver te zoeken. Hugo Borst hoopt daar verandering in te brengen met een nieuw tv-programma!

Article continues after the ad

'Heftige tijden'

Hugo Borst werkt aan een televisieprogramma waarin vrouwelijke voetbalcommentatoren en -analisten zich kunnen bewijzen. Dat onthulde de voetbalexpert gisteren in Studio Rusland. “Het zijn heftige tijden, de vrouw eist haar rol op. Ik ga met Dieuwke Wynia een programma ontwikkelen waarin wij vrouwen de kans geven om goed te worden in het vak van voetbalanalyticus en voetbalcommentator”, aldus Borst. Dieuwke Wynia, die jarenlang werkte als eindredacteur van DWDD, deelde het nieuws al eerder via Twitter.

Primeur

De winnaar van het programma zal uiteindelijk regelmatig aanschuiven als voetbalexpert bij de sportprogramma’s van de NOS. Over de details van het programma liet Borst verder nog weinig los: “Dit idee is net geboren. In augustus verfijnen we het pas.” Voor Nederland zou het een primeur zijn, in onder meer België en Duitsland zijn er wel vaste vrouwelijke commentatoren en analisten. Het is trouwens niet de eerste keer dat Hugo Borst op zoek gaat naar nieuwe voetbalcommentatoren. In 2004 zat hij in de jury van het BNN-programma Komt Dat Schot!