Als ze in de Australische media polls houden met de vraag “Wie zou je graag als minister-president zien?”, dan komt regelmatig Hugh Jackman naar boven als meest gehoorde antwoord. Nu krijgen de Aussies toch een beetje hun zin, want in de trailer voor The Front Runner zien we de stoere Wolverine-acteur als politicus.

Article continues after the ad

In The Front Runner speelt Hugh de in ongenade gevallen presidentskandidaat Gary Hart. Bij de Democratische voorverkiezingen van 1988 leek niets hem in de weg te kunnen staan op zijn tocht naar het Witte Huis. Totdat hij betrapt werd op een slippertje, en ineens was het afgelopen met de politieke carrière van Hart. In de jaren tachtig betekende een buitenechteljke affaire nog het einde van een politieke loopbaan, en nu zit er een oranje mafkees in het Witte Huis die in 2006 vlak na de geboorte van zijn jongste kind vreemdging met zowel een porno-ster als met een Playboy-model. Het kan verkeren.

In première op Election Day

Regie van The Front Runner is in handen van Jason Reitman, die we kennen van zwarte komedies als Thank You For Smoking en Up In The Air. Vera Farmiga, die in laatstgenoemde film te zien was, speelt Jackmans vrouw. J.K. Simmons, die in beide films meespeelde, duikt op als zijn politieke strateeg. De film komt in Amerika uit op 07 november, de dag dat er tussentijdse verkiezingen worden gehouden. In Nederland verschijnt de film een week later op donderdag 15 november.