Hugh Grant met zijn hoofd op tv? Dat zien we graag. Hij gaat in de driedelige dramaserie A Very English Scandal spelen.

Article continues after the ad

Jeremy Thorpe

Hij speelt in de show de rol van Jeremy Thorpe, een Britse politicus die eind 2014 overleed aan de gevolgen van Parkinson. Thorpe was in de jaren ’60 en ’70 bijna tien jaar lang de leider van de Liberal Party. Hij was en is een omstreden persoon: model Norman Scott beweerde dat hij een homoseksuele relatie met Thorpe had, die dit op zijn beurt ontkende. Aangezien dit destijds verboden was in Groot-Brittannie, moest hij aftreden als partijleider.

A Very English Scandal

Drie jaar later werd Thorpe aangeklaagd. De politicus had getracht Scott om te kopen, maar toen dit niet lukte, schakelde hij een huurmoordenaar in. Het lukte hem niet om Scott dood te schieten, omdat zijn wapen blokkeerde. Wel schoot hij Scotts hond dood. Jeremy Thorpe werd aangeklaagd, maar werd uiteindelijk vrijgesproken. 

BBC One

Je leest het al, Hugh Grant gaat een op zijn zachtst gezegd interessante rol spelen. Voor A Very English Scandal werkt hij samen met de man met wie hij zijn laatste grote project Florence Foster Jenkins filmde: Stephen Frears. A Very English Scandal zal te zijner tijd te zien zijn op BBC One. Wanneer dat precies gaat zijn, is nog niet bekend.