Hugh Grant keert na 25 jaar afwezigheid weer terug op de Britse televisie. Zijn films waren al die tijd natuurlijk wel te zien, hij is nu eindelijk weer gestrikt voor een tv-rol! De acteur gaat een politicus spelen in de dramaserie A Very English Scandal over de Britse overleden politicus Jeremy Thorpe.

Article continues after the ad

Jeremy Thorpe was de leider van de Liberal Party tussen 1967 en 1976. Hij werd ervan beschuldigd een huurmoordenaar te hebben ingehuurd om Norman Scott te doden, zijn vermeende ex-geliefde.

Scott zou hem in de jaren ervoor hebben gechanteerd met de dreiging de homoseksuele relatie bekend te maken. Grant kruipt in de huid van Thorpe, Scott wordt gespeeld door Ben Whishaw, bekend als Q in de laatste twee James Bond-films.

Het is niet de eerste keer dat Hugh Grant een opzienbarend karakter speelt. Precies dertig jaar geleden speelde hij een homoseksuele rol in het kostuumdrama Maurice, baanbrekend in die tijd.

A Very English Scandal wordt uitgebracht als co-productie van Amazon en de BBC, dat de serie in het Verenigd Koninkrijk op het reguliere tv-kanaal zal uitzenden.