Volgens Variety zijn de opnames van het zesde seizoen van House of Cards in volle gang. Maar na dit seizoen zet Netflix een punt achter de immens populaire serie.

Article continues after the ad

Seksueel misbruik

Netflix in een verklaring: "Media Rights Capital en Netflix zijn ontsteld door het nieuws rondom Kevin Spacey. Producenten van beide bedrijven zijn vanmiddag in Baltimore aangekomen om met de cast en crew te praten en ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt en gesteund. Kevin Spacey is op dit moment niet op de set aan het werk." Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp onthulde in een interview met BuzzFeed door de Oscarwinnaar seksueel misbruikt te zijn. Spacey zou tijdens een feestje in 1986 bovenop hem geklommen zijn. Rapp: "Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier."

De vrouw van...

Het vijfde seizoen van House of Cards is sinds 30 mei beschikbaar via Netflix. Sinds twee weken wordt er dus ook hard gewerkt aan het zesde - tevens laatste seizoen - van de serie. In dit seizoen zal niet Frank, maar zijn vrouw Claire (Robin Wright) centraal staan. Het is nog niet bekend wanneer seizoen zes - dat dertien afleveringen telt - te zien is.