Ook Kevin Spacey ligt in het kader van de MeToo-beweging onder vuur. Voldoende reden voor de producenten van House of Cards, waarin Spacey een hoofdrol speelt, om de opnames van de serie voor onbepaalde tijd stil te leggen.

Article continues after the ad

De cast en crew van de populaire Netflix Original zijn deze morgen op de hoogte gesteld van de beslissing. Eerder werd ook al bekend dat om dezelfde reden het zesde seizoen van de serie meteen het laatste is.

Voor fans komt er bijna gelijktijdig gelukkig wel troost in de vorm meerdere spin-off-opties.

Wanneer het laatste House of Cards-seizoen nu te zien zal zijn is op dit moment onduidelijk. “MRC (eveneens producent, red.) en Netflix hebben besloten de opnames tot nadere orde op te schorten, dit om ons de tijd te geven om de huidige situatie te onderzoeken en aandacht te besteden aan de zorgen die de cast en crew nu hebben”, aldus de beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

Manier

Kevin Spacey wordt door Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp beschuldigd van misbruik. De Oscarwinnaar zou tijdens een feestje in 1986 bovenop hem geklommen zijn. Rapp: "Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier."

Vooralsnog is het de enige beschuldiging aan het adres van Spacey. De acteur heeft aangegeven het verschrikkelijk te vinden voor Rapp, maar herinnert zich het voorval niet. Wel schiep de acteur in dezelfde verklaring onmiddellijk duidelijkheid over zijn (homoseksuele) geaardheid. Dat viel echter niet bij iedereen goed..