Het is eindelijk zover: House of Cards is back! Alweer vergeten hoe het vierde seizoen eindigde? Wij vertellen het je, zodat jij helemaal up-to-date kan gaan kijken vanavond.

Article continues after the ad

Eind seizoen 4...

Frank en Claire Underwood zitten aan het eind van seizoen 4 flink in het nauw. Een terroristische kidnapping dreigt flink uit de hand te lopen terwijl het duo probeert hun presidentiële campagne in goede banen te leiden. Ondertussen komt journalist Tom Hammerschmidt met een vernietigend stuk op de proppen dat de ondergang van de Underwoodjes kan betekenen. Voor het eerst sinds tijden lijkt het er op dat het wel eens flink mis zou kunnen gaan voor onze favoriete President en First Lady. Het zou toch niet?

Afleidingsmanoeuvre

Nou nee. Hoewel het Hammerschidt uiteindelijk lukt om het stuk te publiceren, komt Claire met een geniale afleidingsmanoeuvre: doormiddel van angst en onzekerheid het land afleiden van Hammerschmidts’ stuk. Zo gezegd, zo gedaan en voor we het weten houdt Frank een angstaanjagende speech op televisie. Moraal van het verhaal: niemand, maar dan ook niemand is veilig. Als kers op de taart besluit het stel de executie van de gekidnapte man live op tv uit te zenden.

"Wij maken terreur"

In de laatste scène zien we onze anti-helden zitten in de War Room van het Witte Huis. Live kijken ze mee hoe de man door zijn kidnappers wordt onthoofd. Terwijl iedereen in afschuw zijn hoofd afwendt, kijkt het koppel zonder enige emotie naar het gruwelijke schouwspel. Geheel in stijl sluit Frank af met een knaller: “wij geven niet toe aan terreur, wij maken terreur.” End scene. Bekijk hem hieronder.