Sophie Hilbrand heeft de Seks en Media Prijs 2017 gewonnen, met het programma Hotel Sophie. De aflevering over de seksuele beleving van ouderen werd geprezen vanwege ‘de zorgvuldigheid waarmee een weinig besproken onderwerp behandeld werd.’

Article continues after the ad

In de aflevering van 5 oktober kwamen ouderen aan het woord, die vertelden over hun seksualiteit. Jongeren denken liever niet te veel na over seks op oudere leeftijd, maar de gasten lustten er nog wel pap van!

Hoe ouder mensen worden, des te minder bedenkingen hebben ze om met iemand het bed te delen. Je leeft tenslotte maar één keer!

De verrassende uitzending was een behoorlijke hit op social media. Naast de vele grappen, die blijkbaar bij zo'n ongemakkelijk onderwerp horen, werd er duidelijk genoten van de liefdesperikelen op oudere leeftijd.

Hotel Sophie

Hotel Sophie was geen echte kijkcijferhit, dus de kans is vrij groot dat je de bewuste aflevering gemist hebt. Hier kun je ‘m in zijn geheel terugkijken op de site van NPO.

De Seks en Media Prijs wordt uitgereikt door de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Eerdere winnaars waren o.a. Sunny Bergman met Sletvrees?, en Juliëtte van Paridon met Tante Corrie.