In de categorie bizarre, maar interessante casting-keuzes: niemand minder dan Ryan Reynolds heeft getekend voor de rol van Pikachu in de Pokémon-film Detective Pikachu.

Article continues after the ad

Droom ik?

Nee hoor. De Hollywood Reporter bevestigde het nieuws vannacht. Hoe dat precies in z’n werk gaat is vooralsnog niet bekend. Er zal naar verluidt een hoop motion-capture worden gebruikt. Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt.

Detective Pikachu

Zoals de titel al doet vermoeden draait Detective Pikachu om een Pokémon-detective die bevriend raakt met een jongen. Deze pokéball-smijtende guy wordt vertolkt door Justice Smith van Netflix-serie The Get Down. Samen lopen ze het meisje Lucy tegen het lijf, met wie ze op avontuur gaan.

Schrijvers & regisseurs

Het script komt uit de pen van Guardians of the Galaxy-schrijver Nicole Perlman en Gravity Falls-schrijver Alex Hirsch. Rob Letterman, die een bedenkelijk CV heeft opgebouwd met titels als Sharktale en Monsters vs. Aliens, neemt plaats in de regiestoel. 

Reynolds zal eerst nog te zien zijn als Deadpool in de ‘Untitled Deadpool Sequel’. De film draait naar verwachting vanaf 31 mei in de bioscoop.