Regisseur Eli Roth kennen we vooral van gruwelijke horrorfilms als Cabin Fever en Hostel. Hij is daarmee de ideale producer voor een documentaireserie over horrorfilms!

Article continues after the ad

Bloederig

Dit weekend onthulde de Amerikaanse tv-zender AMC dat ze een documentaireserie gaan maken over horrorfilms. De productie is in handen van regisseur Eli Roth. Hij tekende onder meer voor de bloederige horrorfilms Cabin Fever, Hostel en The Green Inferno. Ook was hij te zien in Death Proof, Inglourious Basterds en Piranha 3D. De zesdelige serie krijgt dan ook als veelzeggende titel: AMC Visonaries: Eli Roth’s History of Horror.

Horrorpioniers

De regisseur zegt zelf over het project: “Ik vind het te gek dat ik aan deze serie mag werken. Ik wil al jaren de geschiedenis van horror in kaart brengen. Helaas verliezen we ieder jaar weer baanbrekende horrorpioniers en daarmee ook hun verhalen en ervaringen. Deze serie zal hun geschiedenis voor de volgende generaties fans en filmmakers vastleggen.”

The Walking Dead

De serie maakt deel uit van de documentairereeks AMC Visionaries. Zo zal Avatar-regisseur James Cameron een documentaireserie maken over sciencefiction, The Roots brengen de geschiedenis van hiphop in kaart en stripschrijver Robert Kirkman (The Walking Dead) belicht de geschiedenis van Amerikaanse comics. Eli Roth’s History of Horror is vanaf volgend jaar te zien op de Amerikaanse tv.