In de categorie gemiste kans: de Amerikaanse zender Spike trekt na één seizoen de stekker uit hun Stephen King-serie The Mist.

Article continues after the ad

Van gescript naar geschrapt

The Mist was Spike’s eerste eigen gescripte televisieserie. De show wordt volgens insiders echter gekenmerkt als onderdeel van een verouderde programmastrategie. Spike wordt in januari omgedoopt tot the Paramount Network en het was al even de vraag of The Mist wel in het nieuwe model paste. Spoiler alert: nee.

Niet zo goed

De serie kreeg het overigens ook flink te verduren van de critici. Meningen waren op z’n zachtst gezegd verdeeld en ook de fans waren niet onder de indruk. Eén recensent omschreef The Mist als “een show met te weinig echte horror, maar teveel twee dimensionale karakters.” Ouch. Gooi daar nog wat tegenvallende kijkcijfers tegenaan en een ooit zo veelbelovend idee gaat op in… mist?

Verhaal

In The Mist wordt een pittoresk dorpje overspoeld door een mysterieuze golf mist. Al snel blijkt dat het niet alleen gaat om onschuldige waterdamp. De mist brengt namelijk een hele rits monsters en ander gespuis met zich mee. Het is aan de bewoners van het dorp om uit te vogelen waarom dit gebeurt zonder hun verstand te verliezen.