De horrorfilm Get Out trekt ook in Nederland volle zalen. De eerste film van regisseur Jordan Peele, bekend van Comedy Centrals Key and Peele, trok in slechts vier dagen niet minder dan 40.000 bezoekers!

Article continues after the ad

Argwaan

In Get Out gaat de Afro-Amerikaanse twintiger Chris (Daniel Kaluuya) met zijn blanke vriendin Rose (Allison Williams) voor het eerst op bezoek bij zijn schoonouders. Zijn schoonfamilie ontvangt Chris met open armen, maar naarmate het weekend vordert begint Chris steeds meer argwaan te krijgen. Wat is er bijvoorbeeld mis met de zwarte huishoudster en de zwarte tuinman? Voordat Chris daar achter komt, kan het al te laat zijn…

Publieksprijs

Des te minder je weet over Get Out voor je hem gaat zien, des te beter (tip: skip de lange trailer). Maar neem van ons aan Get Out een van de slimste, grappigste en origineelste horrorfilms van de laatste jaren is. Dat beginnen steeds meer horrorfans door te krijgen, want de film is een kaskraker in de bioscopen! De film kostte slechts 4 miljoen om te maken, maar verdiende in Amerika alleen al 100 miljoen dollar winst. In Nederland is de film dus ook een hit. Get Out won vorige week zelfs de publieksprijs op het Amsterdamse horrorfilmfestival Imagine!