The Purge is niet alleen een mateloos populaire horrorfilmreeks, maar binnenkort ook een televisieserie. Producent Jason Blum onthult wat we van deze serie kunnen verwachten.

Article continues after the ad

Op leven en dood

In The Purge is misdaad in Amerika bijna volledig uitgebannen. Slechts één dag per jaar is misdaad toegestaan. En ja, daar hoort moord ook bij. In deze twaalf uur brandt dan ook een strijd los op leven en dood in de straten van Amerika. De vierde film in deze reeks, een prequel genaamd The Purge: The Island, is inmiddels in de maak. Maar er wordt ook hard gewerkt aan een televisieserie. En die speelt zich opvallend genoeg niet af tijdens The Purge!

Middelvinger

In een interview met Den of Geek vertelt producer Jason Blum: “In de serie onderzoeken we hoe het is om de overige 364 te dagen te leven in het Amerika van The Purge. Je zult misschien minder snel je middelvinger opsteken in het verkeer in een samenleving waar moorden twaalf uur per jaar legaal zijn. Je zou bijvoorbeeld ook iemand kunnen omleggen en het laten lijken alsof het tijdens The Purge is gebeurd. Op die manier kom je er dan mee weg. We kunnen nog heel veel kanten op met dit idee en we zullen al die scenario’s behandelen.”

De televisieserie gebaseerd op The Purge zal volgend jaar te zien zijn in Amerika bij televisiezender Syfy. Het is nog onbekend of deze serie ook zal uitkomen in Nederland.