Jake Gyllenhaal werkt voor de nieuwe Netflix-horrorthriller Velvet Buzzsaw weer samen met de regisseur van het duistere, bizarre Nightcrawler en dat is te zien! Bekijk deze totaal gestoorde, enge trailer waarin kunst op hol slaat.

Velvet Buzzsaw komt op 1 februari naar Netflix en speelt zich af in de hebzuchtige kunstwereld van LA waar rijke snobs véél te veel geld uitgeven aan schilderijen en andere kunstwerken. Totdat de werken van één kunstenaar opeens bezeten zijn met moordlustige geesten.
 

 

Kunst is eng!

Het gaat om werken van een onbekende kunstenaar die na zijn dood plots opduiken. De bovennatuurlijke geest neemt wraak op mensen die te hebberig zijn en kunst niet écht waarderen. Jake Gyllenhaal speelt kunstkenner Morf Vandewalt, die verstrikt raakt in een moordlustig complot.
 

Rest van de cast

Ook John Malkovich speelt mee, die we recent natuurlijk zagen in Netflix’ grote hit van dit moment: Bird Box (pas op met die challenge!). Ook Toni Collette duikt op in Velvet Buzzsaw. Haar kennen we nu vooral van Hereditary, de horrorhype van 2018. De makers van die sensatie komen dit jaar nog met een nieuwe horrorfilm!
 

Nightcrawler 2.0

De makers van Velvet Buzzsaw stonden ook achter de camera's bij Nightcrawler, waarin Jake Gyllenhaal zich van zijn meest psychopathische kant liet zien als een compleet doorgedraaide persfotograaf. Kijktip! Check ook die trailer en je ziet een zelfde soort vibe als Velvet Buzzsaw.
 

 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!