Jake Gyllenhaal werkt voor de nieuwe Netflix-horrorthriller Velvet Buzzsaw weer samen met de regisseur van het duistere, bizarre Nightcrawler en dat is te zien! Bekijk deze totaal gestoorde, enge trailer waarin kunst op hol slaat.

Article continues after the ad

Velvet Buzzsaw komt op 1 februari naar Netflix en speelt zich af in de hebzuchtige kunstwereld van LA waar rijke snobs véél te veel geld uitgeven aan schilderijen en andere kunstwerken. Totdat de werken van één kunstenaar opeens bezeten zijn met moordlustige geesten.
 

 

Kunst is eng!

Het gaat om werken van een onbekende kunstenaar die na zijn dood plots opduiken. De bovennatuurlijke geest neemt wraak op mensen die te hebberig zijn en kunst niet écht waarderen. Jake Gyllenhaal speelt kunstkenner Morf Vandewalt, die verstrikt raakt in een moordlustig complot.
 

Rest van de cast

Ook John Malkovich speelt mee, die we recent natuurlijk zagen in Netflix’ grote hit van dit moment: Bird Box (pas op met die challenge!). Ook Toni Collette duikt op in Velvet Buzzsaw. Haar kennen we nu vooral van Hereditary, de horrorhype van 2018. De makers van die sensatie komen dit jaar nog met een nieuwe horrorfilm!
 

Nightcrawler 2.0

De makers van Velvet Buzzsaw stonden ook achter de camera's bij Nightcrawler, waarin Jake Gyllenhaal zich van zijn meest psychopathische kant liet zien als een compleet doorgedraaide persfotograaf. Kijktip! Check ook die trailer en je ziet een zelfde soort vibe als Velvet Buzzsaw.