Goed nieuws voor horrorfans! Tijdens Halloween brengt Pathé het horrormeesterwerk The Shining van filmlegende Stanley Kubrick eenmalig terug in de bioscoop.

Article continues after the ad

The Shining

In The Shining trekt schrijver Jack Torrence zich met zijn vrouw Wendy en zoontje Danny terug in een afgelegen hotel in de Rocky Mountains. Als opzichter van het leegstaande gebouw hoopt Jack ongestoord aan zijn boek te kunnen werken, maar langzaam verandert hij in een moordlustige psychopaat.

Achttien bioscopen

De film zal op 31 oktober (Halloween) in achttien verschillende Pathé-bioscopen te zien zijn. Tickets en tijden vind je op de website van Pathe. Voorafgaand aan de film zal Work and Play: A Short Film About The Shining te zien zijn. In deze korte documentaire komen verschillende mensen die mee hebben gewerkt aan The Shining aan het woord. 

Here's Johnny!

Jack Torrence is één van Jack Nicholsons meest iconische rollen en zijn beroemde uitspraak “Here’s Johnny!” is één van de bekendste quotes uit de filmgeschiedenis. Naast Nicholson was Shelley Duvall te zien als zijn wederhelft Wendy Torrence.