Een van de beste horrorfilms van het jaar krijgt, als het aan de makers ligt, een vervolg. Een idee hoe dat eruit moet komen te zien hebben ze al!

Article continues after the ad

Oorlogsveteraan

Don’t Breathe is een van de engste horrorfilms van 2016. Drie inbrekers willen een grote som geld stelen van een blinde oorlogsveteraan, maar die blijkt minder weerloos dan ze hadden gedacht. Het gruwelijke kat-en-muisspel bleek een hit in de bioscopen: de film kostte slechts 10 miljoen dollar om te maken, maar leverde 152 miljoen op aan de kassa. Een vervolg lijkt dus niet te kunnen uitblijven!

Verpesten

Regisseur Fede Alvarez zei onlangs in een interview over een mogelijk vervolg: “We zijn net begonnen, maar we weten precies waar we naartoe willen. Jullie hebben zeker nog niet het laatste gezien van Don’t Breathe.” Sam Raimi, producent van de film en regisseur van Drag Me To Hell en Spider-Man, deed er nog een schepje bovenop: “Dit is zonder twijfel het beste idee dat ik ooit gehoord heb voor een vervolgfilm.” Meer laten de makers vooralsnog niet los, want dat zou het volgens hen verpesten. Nog even onze adem inhouden dus...