Door het megasucces van Aquaman smeedt DC het ijzer als het heet is. Ze maken snel werk van een... Aquaman-horror-spin-off!

We zagen in Aquaman heus wel een bioscoophit, maar het uiteindelijke succes van Jason Momoa in zijn strakke pak heeft ons toch verrast. Tegen alle verwachtingen in werd Aquaman de succesvolste DC-film ooit! De film bracht meer in het laatje dan krakers als The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

DC en Warner Bros willen natuurlijk graag meer triomfen vieren, ook omdat andere recente DC-films als Justice League het wat minder goed deden. Hoewel de voorbereidingen voor een Aquaman-sequel al bezig zijn, werkt men aan nóg een Aquaman-avontuur. Zonder Jason Momoa, waarschijnlijk.

Het project heeft als voorlopige titel The Trench, en draait om de bizarre zeemonsters waar Aquaman het mee aan de stok heeft.

More content below the advertising

 

The Trench is een onderwaterbeschaving die zéér diep in de oceanen leeft. Hierdoor is hun uiterlijk veranderd, en zien ze er uit als bloeddorstige monsters. Nou ja, laten we eerlijk zijn: eigenlijk zíjn ze dat ook...

 

 

De Aquaman-spin-off wordt waarschijnlijk een horrorverhaal over deze beesten, met een veel lager budget dan de andere DC-films. De cast van het ‘grote’ Aquaman speelt waarschijnlijk geen rol. Ook is nog onduidelijk of de film zich onder water afspeelt, of dat er bijvoorbeeld een schip wordt getroffen door The Trench.

Het idee klinkt een beetje vergelijkbaar met die ándere DC-spin-off: The Joker. Een rauwe spin-off die niet direct te herleiden is tot een Batman-film. Kom maar door, wat ons betreft!

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.