Door het megasucces van Aquaman smeedt DC het ijzer als het heet is. Ze maken snel werk van een... Aquaman-horror-spin-off!

We zagen in Aquaman heus wel een bioscoophit, maar het uiteindelijke succes van Jason Momoa in zijn strakke pak heeft ons toch verrast. Tegen alle verwachtingen in werd Aquaman de succesvolste DC-film ooit! De film bracht meer in het laatje dan krakers als The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

DC en Warner Bros willen natuurlijk graag meer triomfen vieren, ook omdat andere recente DC-films als Justice League het wat minder goed deden. Hoewel de voorbereidingen voor een Aquaman-sequel al bezig zijn, werkt men aan nóg een Aquaman-avontuur. Zonder Jason Momoa, waarschijnlijk.

Het project heeft als voorlopige titel The Trench, en draait om de bizarre zeemonsters waar Aquaman het mee aan de stok heeft.

Article continues after the ad

 

The Trench is een onderwaterbeschaving die zéér diep in de oceanen leeft. Hierdoor is hun uiterlijk veranderd, en zien ze er uit als bloeddorstige monsters. Nou ja, laten we eerlijk zijn: eigenlijk zíjn ze dat ook...

 

 

De Aquaman-spin-off wordt waarschijnlijk een horrorverhaal over deze beesten, met een veel lager budget dan de andere DC-films. De cast van het ‘grote’ Aquaman speelt waarschijnlijk geen rol. Ook is nog onduidelijk of de film zich onder water afspeelt, of dat er bijvoorbeeld een schip wordt getroffen door The Trench.

Het idee klinkt een beetje vergelijkbaar met die ándere DC-spin-off: The Joker. Een rauwe spin-off die niet direct te herleiden is tot een Batman-film. Kom maar door, wat ons betreft!