Alles wat je ooit wilde weten (en heel veel dingen die je níet wil weten) over Pennywise de clown, en Stephen Kings IT, zie je later dit jaar in de docu Pennywise: The Story Of IT. Check alvast de uitgebreide trailer!

Weinig films en series hebben zó veel invloed gehad op een generatie jongeren als IT (1990). Hele volksstammen werden hysterisch van ‘Pennywise de dansende clown’, ijzersterk neergezet door Tim Curry.

Article continues after the ad

 

Het team van Dead Mouse maakt voor de organisatie Cult Screenings een documentaire over onze favoriete killerclown. Pennywise: The Story Of IT belooft interviews met iedereen die ook maar iets met de verfilming van Stephen Kings boek te maken had.

Méér IT!

De acteurs, setbouwers, de specialisten achter de special effects: allemaal spreken ze ronduit over hun werk aan IT. De documentaire werd gecrowdfund, en zou eigenlijk afgelopen zomer al verschijnen. Omdat het toch wat meer werk bleek, is de docu doorgeschoven naar 2019.

Bekijk hieronder de uitgebreide trailer van het project. Let ook op de aanwezigheid van Tim Curry himself. Na een beroerte in 2012 was de acteur nauwelijks nog te zien. Tegenwoordig gaat het naar verluidt een stuk beter met hem, hoewel hij helaas nog aan een rolstoel gebonden is.
 

The IT-crowd

Naast de onvergetelijke Curry, praten o.a. Seth Green, Richard Thomas en Emily Perkins over hun avonturen op de set van IT, en de erfenis van de engste filmclown ooit! Hoewel ze goede herinneringen hebben aan het werk, was het achter de schermen vaak een beetje houtje-touwtje. De reuzenspin vonden de meeste betrokkenen ook maar niks!
 

 

Helaas is nog niet helemaal duidelijk wanneer de docu in het geheel te zien is. Hopelijk redden de makers het vóór 5 september. Dan draait het vervolg op de IT-reboot, uit 2017, in de bioscoop, getiteld IT: Chapter 2.

Stephen King-fans kunnen op 4 april óók al los: dan draait de remake van Pet Sematary. Die is een béétje anders dan het origineel, om het verhaal fris te houden.