Sinds drie weken is het streamingdienst-spelersveld een stukje groter met Horrify: een On Demand-service gericht op horrorfans uit de Benelux. ‘Dat klinkt interessant!’, dachten we. En dus reisden we af naar het kille Hilversum om de mensen van Horrify te vragen wat hun service nou zo speciaal maakt.

Om maar met de deur in huis te vallen: andere streamingdiensten hebben ook een horroraanbod. Waarom dan toch Horrify?

“Hoewel er ontzettend veel vraag is naar horror, is het aanbod bij de bekende streamingdiensten karig. Er bestaat een grote horrorcommunity in Nederland – waar wij ook onderdeel van zijn – en die willen meer dan wat Netflix te bieden heeft. Ja, zij hebben een redelijk horror aanbod, maar de films vinden wij als horrorfans tegenvallen. Veel hebben we al gezien en het echte goede werk zit er vaak niet tussen.”

En bij jullie wel?

“Ja! Wij hebben een goede collectie van nieuwe titels, oude klassiekers en diverse subgenres. Daarnaast gaan we in de toekomst focussen op eigen content. Behalve films, series en shorts willen we documentaires, eigen reportages en interviews online hebben.”

 
 

Jullie hebben nu om en nabij 100 titels online staan. Wat staat daar allemaal tussen?

“Op Horrify staan nu al bekende films als The Mist, Hellraiser en The Cabin in the Woods. Maar ook minder bekende, maar zeer toffe films als Excision, Don’t Hang Up en Eat Locals. En die blijven ook een tijdje bij ons te zien, we proberen altijd minimaal een tweejarig contract af te sluiten voor aangekochte films of series. Bovendien hebben we een paar films die je alleen bij Horrify kunt zien. Zoals Oculus, I Saw the Devil, Stake Land, The Devil’s Candy; dat soort titels liggen alleen bij ons.”

Jullie zijn niet alleen. Er komt nog een horrorstreamer aan: Fear Unlimited.

"Het laat alleen maar zien dat horror huge is in Nederland en dat er nu eindelijk wat wordt gedaan aan het karige aanbod bij andere streamingdiensten. Er komen mooie tijden aan voor de horrorliefhebber. Hoe zij dat gaan invullen, kunnen wij niet zeggen, maar bij Horrify zijn we bezig een zo groot en divers mogelijk aanbod te creëren voor de horrorliefhebber en wij denken daar heel goed mee op weg te zijn. "

En wat zit er nog in de pijplijn?

“Voor het einde van het jaar willen we er 200 online hebben, waaronder een paar Stephen King-films. En vanaf volgend jaar komen er nog veel meer films bij, waaronder I Know What You Did Last Summer, Hostel en Evil Dead. Dat gaat dus heel erg snel.”

 

Hoeveel abonnees hebben jullie inmiddels?

“Ongeveer 3000. Daarnaast hebben wij nog 8000 horrorfans die zich aanmeldden voor de nieuwsbrief. En dagelijks komen er veel nieuwe abonnees bij. Zo willen we blijven doorgroeien, misschien zelfs ooit naar het buitenland. Maar voor nu is dat nog eventjes toekomstmuziek. “

De streamingdienst een paar weken gratis proberen? Je kunt je inschrijven op Horrify.nl.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!