Je bent een Hollywoodster van betekenis en dus zijn mensen per definitie van jou onder de indruk, niet andersom. Maar dan belt Steven Spielberg...

Article continues after the ad

Steven 'Goliath' Spielberg is zo’n beetje de belangrijkste regisseur en producent van Hollywood. Jaws, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park en Saving Private Ryan zijn slechts enkele van de klassiekers die hij virtuoos vormgaf.

Alle reden voor HBO om de carrière van deze bevlogen filmmaker te vieren met een heuse (ruim twee uur durende) documentaire, waarvan overigens niet duidelijk is of deze ook in Nederland te zien zal zijn.

Anekdotes

Naar aanleiding van de docu werd bekend Hollywood opgetrommeld om voor het oog van de camera Spielberg-anekdotes op te dissen. Onder hen niemand minder dan Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Jude Law, Anthony Hopkins, Daniel Craig en Tom Hanks.

Hoe reageerden zij toen ze ‘dat ene telefoontje’ kregen? Stuk voor stuk starstruck dus, zoveel is na het zien van de sympathieke video wel duidelijk. Je ziet hem bovenaan deze pagina.