Stephenie Meyer, bekend van het ultieme liefdesverhaal Twilight, onthulde vanmiddag eindelijk waar de mysterieuze aftelklok op haar website voor nodig was. Ze maakte namelijk bekend dat er in augustus een nieuw boek uitkomt: Midnight Sun. Dit boek vertelt het Twilight-verhaal vanuit het perspectief van Edward Cullen.

Article continues after the ad

Fans hadden het stiekem al geraden, maar dat maakt het nieuws niet minder leuk. Het boek Midnight Sun, dat dus volledig vanuit het perspectief van Edward Cullen is geschrevenverschijnt in augustus van dit jaar. Of er dit jaar ook nog een Nederlandse vertaling uitkomt, is vooralsnog niet bekend. 

Slechte timing

Het is vanwege het coronavirus natuurlijk niet het ideale moment om een boek uit te brengen, maar Stephenie liet direct weten dat ze niet meer kon wachten. "Sommigen van jullie wachten al zo zo lang. Het voelde niet eerlijk om jullie nog langer te laten wachten. Sorry voor de slechte timing. Hopelijk kan dit boek een fijne afleiding zijn voor de echte wereld." 

Verfilming

Tegelijkertijd hebben fans natuurlijk maar één vraag: wordt Midnight Sun na het grote succes van Twilight ook verfilmd? Daar is nu nog geen sprake van, maar de kans is ook klein. Robert Pattinson, die de rol van vampier-hunk Edward Cullen speelde, heeft zich namelijk meermaals negatief uitgelaten over de filmreeks. Maar wie weet! In 2018 liet hij namelijk wel weer doorschemeren interesse te hebben om weer in de huid van de knappe vampier te kruipen. Lees hier ook hoe het nu met de cast gaat.