Johan Derksen in De Oranjezomer

Johan Derksen zorgde dit weekend weer eens voor ophef. In De Oranjezomer nam hij Suse van Kleef en Mandy van den Berg, de voetbalanalisten van Studio Europa, op de korrel. Na een tirade over vrouwenvoetbal, zei Derksen over het duo: “Maar dan moet je ook nog gaan luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien.”

‘Midden in de maatschappij’

Maar dat liet Hilmar Mulder, de hoofdredacteur van het onverwoestbare weekblad, niet over haar kant gaan. “We hebben een bereik van 4 miljoen vrouwen per maand”, reageerde zij. “We staan midden in de maatschappij en zijn met onze tijd meegegaan. Dat kan Johan Derksen niet zeggen.”

Gepeperde reactie

Gisteravond werd Johan Derksen door Wilfred Genee in De Oranjezomer geconfronteerd met de gepeperde reactie van de hoofdredacteur van Libelle. “Het begrip ‘satire’ is niet aan haar besteed”, stelde de besnorde bluesliefhebber. Het toeval wil dat Johan Derksen over enkele weken zelf aan het woord komt in de Libelle om zijn nieuwe boek te promoten. Maar of dat artikel nog de drukpersen haalt na deze aanvaring…?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Article continues after the ad