Chantals Beauty Camper, RTL

Chantal Janzen, Leco van Zadelhoff en Fred van Leer trokken er vanavond voor het eerst op uit met hun prachtig roze 'Beauty Camper' om diverse onbekende Nederlanders te voorzien van een make-over! Dit concept zorgde overduidelijk niet alleen voor tranen bij de kandidaten, want ook de kijkers slikten het als zoete koek.

Article continues after the ad

De casting van de kandidaten was dan ook enorm goed gedaan!

Hondentrimster Marjo

De eerste kandidaat was de 52-jarige hondentrimster Marjo Manten die opgegeven was door haar zoon en dochter. Volgens haar zoon was het hoog tijd dat zijn moeder eens in de watten werd gelegd. "Mijn moeders hart is vroeger een aantal keer gebroken en ik hoop dat ze met wat liefde voor haarzelf ook weer liefde kan vinden met wie ze het leven kan delen", vertelde haar zoon Bart aan de camera's van RTL.

Emotioneel gesprek

Met hun poederdoos en rekken vol kleding probeerden Fred en Leco Marjo op haar gemak te stellen, maar al snel werd duidelijk waarom de hondentrimster zichzelf die tijd normaal niet gunde: ze vind zichzelf die moeite niet waard. Als Leco benadrukt hoe knap ze eigenlijk is, breekt ze dan ook in tranen uit. "Ik wil er graag toe doen, maar dat gevoel heb ik af en toe niet. Ik ben opgegroeid met het idee dat ik groot en lelijk ben en dat ik er niet bij hoor. Ik word niet gekozen, dat soort shit. En dan kies je de mannen die dat nog even versterken." 

Leco en Fred to the rescue

Gelukkig wisten Fred en Leco precies hoe ze Marjo een confident boost moesten geven. Een nieuw kleurtje in haar haar, wat blos op haar wangen en ook aan haar kledingstijl werd gewerkt. En tada... het resultaat mocht er zijn! 

Anne-Fleur en moeder Alet

Daar bleef het niet bij, want het olijke trio mocht een dag later gelijk weer aan de bak! Ditmaal stond er zelfs een dubbele make-over op de planning. John gaf namelijk in eerste instantie zijn vriendin Anne-Fleur op om haar 'sexy' kant wat naar boven te halen, maar ook Anne-Fleurs moeder mocht door de wasstraat. Deze 58-jarige dame is sinds kort schoon verklaard nadat ze eerder nog een tumor had bij haar longen. Omdat ze na deze heftige tijd soms even niet meer weet waar ze het zoeken moet, werd ook zij onder handen genomen door de stylist en visagist.

Het eindresultaat is hier te zien.


Eerste reacties

Het is altijd spannend hoe een heel nieuw programma wordt gewaardeerd door het altijd kritische Twitter-publiek, maar RTL lijkt er weer een pareltje bij te hebben! Lees hieronder enkele reacties.


Chantals Beauty Camper is iedere woensdag om 20.30 uur te zien op RTL4. Op Videoland kijk je één uitzending vooruit.