Gordon Heuckeroth met winterjas

Gordon heeft opnieuw een hondje in huis gehaald. De zanger geniet met volle teugen en dat gevoel wil hij middels een internetserie met heel Nederland delen! De Hondenbescherming roept Gordon echter op om te stoppen met serie: “Zijn hondje is niet gezond.”

Hondje Gordon is doorgefokte soort

De Koninklijke Hondenbescherming heeft Gordon (via AD) opgeroepen om per direct een streep zetten door zijn nieuwe internetserie waarin hij met zijn Franse bulldog Toto op pad gaat om zieke en eenzame mensen te verblijden. De Hondenbescherming stelt dat de puppy tot een doorgefokte hondensoort behoort met een veel te korte snuit. Dat betekent dat het diertje “te weinig zuurstof” binnenkrijgt. Zodoende is Toto juist gebaat bij rust en/of een operatie!

 

Article continues after the ad

 

"Als hij écht van zijn dier houdt..."

De Hondenbescherming ziet in de filmpjes en foto’s van Gordon dat de fokker van Toto zich niet aan alle regels heeft gehouden. In de wet is sinds 2019 vastgelegd dat er met honden die geen open neusgaten hebben niet gefokt mag worden. “Het is belangrijk dat iemand met zo veel invloed en status als Gordon zich daar bewust van is en zijn volgers daar goed over informeert. (…) Dat zeggen wij niet om hem te pesten, wij baseren ons op officiële rapporten en uitspraken van de minister”, aldus de Hondenbescherming. De directeur van de instantie zegt graag met Gordon in gesprek te gaan. “Als hij écht van zijn dier houdt, dan willen we hem graag hierbij helpen. Het is voor hem ook niet leuk als zijn hondje straks opeens ontzettend ziek wordt.”

Gordon is helemaal klaar met kritiek

Gordon vertelde bij Radio 538 dat hij juist heel zorgvuldig is geweest in zijn zoektocht: “Het moet natuurlijk wel een gerenommeerd beestje zijn, want er wordt heel veel slecht gefokt en weet ik veel allemaal, maar het is me gelukt.” Hij is in ieder geval helemaal klaar met alle kritiek, ook van die “misselijkmakende” Albert Verlinde!