Wat een feest! Netflix maakte vorige week bekend dat het zevende seizoen van Homeland binnenkort te streamen is. Vanaf 12 februari duik je weer bovenop de spannende avonturen van Carrie Mathison (Claire Danes), Saul Berenson (Mandy Patinkin) en hun collega’s bij de verschillende inlichtingendiensten.

Het zevende seizoen is natuurlijk begin 2018 uitgezonden bij BNN. Om niets te spoilen, laten we reeks nummer zeven even buiten beschouwing; dat zie je binnenkort wel op Netflix.

Brody heeft een bom!

Je zou na zes seizoenen bijna vergeten dat Homeland begon met de terugkeer van Nicholas Brody (Damian Lewis) uit gevangenschap van Al Qaeda. Was Brody een oorlogsheld, of had hij zijn vaderland in de tussentijd verraden?

Het antwoord op die vraag is… erg ingewikkeld. Brody werd heen en weer geslingerd tussen de liefde voor zijn familie en land, én zinde op wraak voor de willekeurige bombardementen op burgers die de VS uitvoerden.
 

Article continues after the ad

 

Brody probeert een aanslag te plegen op de vicepresident, met een bomvest. In eerste instantie weigert het, en bij een tweede poging wordt Brody gebeld door zijn dochter Dana. Op het laatste moment begint Brody te twijfelen, en... blaast de aanval af.

Boem!

In het tweede seizoen wordt Brody’s ‘frenemy’ Abu Nazir eindelijk uitgeschakeld. Brody líjkt verlost te zijn, maar Nazir heeft nog een verrassing in petto. Hij laat iemand Brody’s auto gebruiken om een verwoestende aanval op het CIA-hoofdkwartier te plegen. De organisatie is in één klap onthoofd…
 

 

Hoewel deze aanslag het hoogtepunt moet zijn van het tweede seizoen, zijn er nóg een paar shockers, zoals wanneer Brody wordt opgepakt en ondervraagd door de CIA. Een kamp van Al Qaeda is geen pretje, maar als Peter Quinn (Rupert Friend) en Carrie je vast hebben, dan ben je pas écht de pisang.

 

Brody moet hangen

Brody weet drie seizoenen lang zijn hoofd boven water te houden, terwijl hij de Amerikaanse inlichtingendiensten én terroristen tevreden probeert te houden. Het leven van een dubbelspion is uiterst ingewikkeld: het kón niet goed blijven gaan.

De CIA stuurt Brody op een zelfmoordmissie naar Iran, waar hij een kopstuk van de Revolutionaire Garde moet uitschakelen. Dat het lukt is al een wonder, maar Brody wordt wél aangehouden. De regering maakt korte metten met ‘m.

 

Ergens hoop je nog dat iemand hem komt redden, zelfs tot aan de laatste seconde! Helaas…
 

Haqqani en zijn neefje

Carrie is de Taliban-commandant Haqqani op het spoor, via zijn neefje Aayan. Deze brave student, die arts wil worden, wordt volledig ingepalmd door de gehaaide geheimagente, die alles voor hem doet. Ja, ook dat.

Zodra hij zijn oom medicijnen gaat brengen, tekent Carrie zijn doodvonnis, door hem te laten volgen door een drone. De Taliban-commandant jaagt een kogel in het hoofd van zijn eigen neefje!

 

Haqqani is trouwens ook verantwoordelijk voor de inval in de Amerikaanse ambassade, die het leven kost aan Fara.

 

Het einde van het vierde seizoen is superwrang… Saul laat Haqqani gaan, omdat hij een video heeft waarop Saul als gijzelaar te zien is. Berenson kiest tóch voor zijn eigen carrière.

Carrie’s vriend ontdekt wat ze doet

Jonas Hollander woont al een tijd samen met Carrie, nadat ze de CIA verlaten heeft. In seizoen vijf maakt iemand jacht op de spionne, en het duo probeert te achterhalen wie.

Pas als Jonas de lijst ziet met slachtoffers die vielen bij drone strikes en bombardementen die Carrie liet uitvoeren, beseft hij waar ze verantwoordelijk voor was...

 

RIP Quinn

Peter Quinn (Rupert Friend) heeft een zwak voor Carrie, maar ze heeft dit niet door, óf negeert het straalhard. De CIA-commando wordt in het vijfde seizoen Homeland getrakteerd op een fikse dosis saringas... Hij líjkt overleden, maar keert toch terug in het zesde seizoen, al is hij nog maar een schaduw van zichzelf.

Hoop voor Quinn was er eigenlijk al niet meer, maar hij offert zich nóg een keer op voor Carrie, en de nieuwe president Keane (Elizabeth Marvel); in het zevende seizoen zien we pas wat voor secreet dat écht is! Quinn was de enige sympathieke figuur in de serie (voor zover een top secret-moordenaar dat kan zijn), en was daarnaast de enige die het beste voor had met Carrie.
 

 

In het zevende seizoen krijgt Carrie heel wat te stellen met de nieuwe president!

 

Nog even geduld, en dan is Homeland S7 te zien op Netflix. Volgens Claire Danes verschijnt er hierna nog één laatste seizoen! Hier vind je alvast een primer voor seizoen zeven!