Archie Yates als Max in Home Sweet Home Alone

Sommigen kunnen niet wachten, anderen zijn woest, maar hij komt er toch écht aan: Home Sweet Home Alone, de reboot van de enorm populaire kerstklassieker Home Alone uit 1990. Dit is wat we weten over de film!

Releasedatum Home Sweet Home Alone

We beginnen met het belangrijkste: wanneer en waar je de film kunt zien. Omcirkel maar in je agenda: vanaf 12 november zal Home Sweet Home Alone op Disney+ verschijnen. Ruim op tijd voor de kerst, dus! Ook niet onbelangrijk: het verhaal. Dat verschilt niet veel van het origineel. Nog even in het kort voor de drie mensen die die film nooit hebben gezien: de familie van Kevin, de McCallisters gaan met z’n allen lekker op vakantie naar Parijs. Maar ze vergeten Kevin die daardoor, inderdaad, Home Alone achterblijft. En dan moet hij ook nog voorkomen dat inbrekers het hele huis leegroven.

In Home Sweet Home Alone is Kevin nu Max, Parijs vervangen door Tokio en één van de mannelijke boeven is nu een vrouw. Maar het verhaal is verder vrijwel hetzelfde. Bekijk de onderstaande trailer maar.

 

Article continues after the ad

Macaulay Culkin 2.0?

Je zou het misschien niet zeggen, maar dit wordt alweer de zesde film in de Home Alone-reeks. Eigenlijk waren alleen de eerste twee (en dan vooral de eerste) heel succesvol. De film kwam in 1990 uit (voel je je al oud?) en was jarenlang de meest succesvolle live-action comedyfilm, totdat 'ie van de troon werd gestoten door The Hangover Part II in 2011. Dit succes is voor een groot deel te danken aan Mr. Home Alone: Macaulay Culkin, die zijn rol van Kevin perfect speelde.

In deze reboot wordt Kevin, uuuhh, Max gespeeld door de 12-jarige Britse acteur Archie Yates, die we eerder al zagen in het vermakelijke Jojo Rabbit. In een interview gaf Archie toe dat hij zijn rol in de reboot ‘zenuwslopend maar ook erg leuk’ vindt. Zenuwslopend omdat veel mensen hem nu zullen gaan herkennen, leuk omdat het waarschijnlijk vele deuren voor ‘m zal openen. Kijk maar naar Macaulay: die werd opeens een superster na het uitkomen van Home Alone. Wat er daarna met ‘m gebeurde, kun je hier lezen.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Keert Macaulay Culkin terug?

En dan is er nog die prangende vraag: zal Macaulay Culkin terugkeren? Hier en daar wordt genoemd dat de nu 41-jarige acteur een korte cameo zal hebben, maar het korte en bondige antwoord is: nee. Schijnbaar is Macaulay niet eens gevraagd om mee te werken aan deze reboot. Sportief als ‘ie is, wenst Culkin iedereen die er wél aan mee heeft gewerkt veel succes.

 

Chris Columbus daarentegen, de regisseur van de eerste twee Home Alone-films, is fel tegen deze reboot. Volgens hem zal het effect dat Home Alone had, niet meer bereikt worden. “Dus waarom zou je het dan doen? Wat heeft het voor zin? Het is al gedaan, doe je eigen ding. Zelfs als het dan mislukt, heb je in ieder geval iets origineels gedaan”. Dat is duidelijke taal, Chris!

 

Dít personage keert wel terug

Werkt er dan helemaal niemand van de originele film(s) mee aan deze reboot? Nou, als je goed hebt opgelet terwijl je de trailer keek, heb je misschien wel een bekend gezicht voorbij zien komen! Namelijk een agent met de naam ‘McCallister’ op zijn uniform. Inderdaad, de achternaam van Kevin! Het draait om acteur Devin Ratray, die in Home Alone Kevins vervelende grote broer Buzz speelde.

 

De overige castleden

Verder zal er (voor zover wij weten) niemand van de originele film(s) terugkeren in deze reboot. Wel zien we een hele hoop nieuwe gezichten: de boeven worden gespeeld door Ellie Kemper (Bridesmaids, 21 Jump Street) en Rob Delaney (Deadpool 2, Hobbs & Shaw) en de ouders van Max worden gespeeld door Aisling Bea en Pete Holmes. Dan Mazer (I Give it A Year, Dirty Grandpa) heeft de film geregisseerd.

 

De reacties tot nu toe

Zoals we hierboven al zeiden, zijn de reacties op Home Sweet Home Alone tot nu toe niet al te best. Mensen zitten niet echt te wachten op een reboot van zo'n goeie film, zo blijkt wel uit een rondje Twitter.

 

We love Archie!

Het is dus nog maar de vraag of Home Sweet Home Alone in de buurt zal komen van het succes van z’n voorganger, alleen al omdat deze film niet in de bioscopen zal verschijnen en het aanbod tegenwoordig nou eenmaal enorm is. Maar omdat we Archie zo’n leuk jochie vinden, willen we Home Sweet Home Alone tóch een kans geven. Wie weet worden we wel enorm positief verrast!

 

Home Sweet Home Alone is vanaf 12 november te zien op Disney+.