Acteur John Heard, die vooral bekend is als de vader in de Home Alone-films, is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt TMZ zaterdag op basis van een bron binnen de familie.

Article continues after the ad

Onbekende oorzaak

Heard werd door een schoonmaakster levenloos aangetroffen in een hotelkamer in Palo Alto in Californië. De oorzaak van zijn dood wordt nog onderzocht. Volgens zijn woordvoerder had de acteur woensdag een lichte rugoperatie ondergaan, en verbleef hij in het hotel om te herstellen.

The Sopranos

John Heard vertolkte in de jaren negentig de rol van Peter McCallister in de twee Home Alone-films. Ook was hij te zien in onder meer The Pelican Brief en de serie The Sopranos, waarvoor hij werd genomineerd voor een Emmy Award voor zijn rol als Detective Vin Makazian.

Hollywood rouwt

Acteur Jeff Bridges heeft geschokt gereageerd op de dood van John Heard. Bridges is een van de vele vakgenoten van de 72-jarige acteur die hem op social media gedenken. In Radio Flyer speelde Heard samen met Elijah Wood. Ook hij heeft fijne herinneringen aan de samenwerking met de acteur en laat hij weten bedroefd te zijn vanwege het overlijden van Heard. Marlon Wayans plaatste op Instagram een foto uit de film White Chicks, een film waarin Heard een rol had en Wayans zelf voor een van de hoofdrollen tekende.