Warner Bros. is al begonnen aan de eerste voorbereidingen voor Aquaman 2! Op basis van de eerste kritieken en reacties, worden nu al stappen gezet om Arthur Curry (Jason Momoa) terug te laten keren!

Mensen die de film al gezien hebben, noemen het de ‘beste DC-film sinds The Dark Knight’. Van dat soort kreten gaat ons hartje, en Warner Bros’ broekje, natuurlijk sneller kloppen!

Het betekent nog niet dat er al een verhaal is, of dat er binnenkort gefilmd zal worden: het zijn verkennende gesprekken over wanneer een nieuwe Aquaman-film af kán zijn, hoe hij in het releaseschema moet passen, enzovoorts. Mocht Aquaman op de valreep nog één van de grootste flops van 2018 worden, dan kunnen alle partijen zich zonder veel schade terugtrekken… Maar daar gaan ze dus níet van uit, integendeel!

Aquaman!

En waarom zouden ze ook? Kijk Jason Momoa nou eens de knoestige zeebonk/bink uithangen!
 

More content below the advertising

 

 

Warner Bros. en DC hebben na het teleurstellende Justice League, en het drama rond Superman (Henry Cavill), blijkbaar toch nog een beetje vertrouwen in de toekomst. Het DC-universum heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad. 

Batman v. Superman: Dawn Of Justice presteerde goed (want Batman én Superman, hallo!), maar viel toch behoorlijk tegen… Voor Justice League gold hetzelfde, maar deze was wat minder succesvol. De productie van deze film was sowieso een ramp, omdat regisseur Zack Snyder zich terugtrok vanwege de zelfmoord van zijn dochter.

Het lijkt erop dat regisseur James Wan (Furious 7) toch iets moois heeft neergezet met Aquaman! We zien het zelf op 13 december: dan draait de film in de bioscoop!

More content below the advertising

Praten vrouwen net zoveel in films als mannen? Dit is niet een vraag waar we altijd stil bij staan wanneer we een film kijken. Onderzoek van The Geena Davis Institute on Gender in Media drukt ons met de neus op de feiten: mannen praten alleen maar meer in films ten opzichte van vrouwen! Hoewel we leven in een periode van vooruitgang en emancipatie is het met de filmindustrie belachelijk slecht gesteld op dit gebied. De nieuwe resultaten liegen er niet om bij de Oscar-winnaars voor Best Picture: meer dan de helft scoort bedroevend. 

More content below the advertising

Het Geena Davis instituut heeft onderzoek gedaan naar de representatie van vrouwenstemmen in films die een Oscar hebben gewonnen voor Best Picture. 122 films met de Best Picture award zijn geanalyseerd met vrij teleurstellend resultaat. Van de 5554 pratende personages was slechts 29.2% vrouwelijk. De verhouding van 3 mannen op 1 vrouw in films is hetzelfde als in 1946. Het concept emancipatie staat kennelijk niet in het woordenboek bij de makers van deze films. 

Bechdel Test

De test die uitgevoerd wordt om te kijken of een film aan de eisen van vrouwelijke representatie voldoet is een zogenaamde Bechdel Test die als volgt werkt: Een film moet minimaal 2 benoemde vrouwelijke personages hebben die een gesprek voeren over iets anders dan een man. Dit gesprek hoeft slechts één keer voor te komen in een film om te slagen.

Teleurstellend

Klinkt als een vereiste dat makkelijk haalbaar is, toch? Think again: blijkbaar niet. In de jaren ’30 hebben meer films deze test doorstaan dan in het huidige decennium! Films als Moonlight, Slumdog Millionaire en Gladiator falen deze test allemaal. Van alle films met een Oscar voor Best Picture sinds 1929 heeft slechts 49% de test gehaald: erg teleurstellend dus.

Gisteravond was het dan zover: Waylon deed een dappere poging om het Queen Live Aid concert in zijn geheel te zingen. Dit legendarische concert is de geschiedenisboeken ingegaan als een van de beste, zo niet hét beste, liveoptreden ooit. Het optreden zorgde voor verschillende reacties: Waylon kreeg naast veel lof, ook aardig wat kritiek over zich heen. Dat zat hem toch een beetje dwars.

More content below the advertising

Tijdens het optreden speelde hij de volledige set met de nummers Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You en We Are The Champions.

Allemaal kalm blijven

Het optreden van Waylon verliep niet helemaal vlekkeloos. Met hier en daar een uitschieter was het zo nu en dan pijnlijk om aan te horen. In de tweet die hieronder te zien is laat Waylon weten dit te erkennen. Maar, zegt hij: we moeten ook niet zo zeiken. Zonder autotune klinkt het nu eenmaal anders en dat zijn we niet meer gewend, aldus de zanger. 

 

Valse vergelijking? 

Dit optreden nodigde natuurlijk indirect uit voor een uitvoerige vergelijking tussen Freddie Mercury en Waylon. Nu was dit met het tribute niet het doel, maar wel een onvermijdelijk gevolg. Mercury evenaren is natuurlijk vrij onmogelijk, dus de kritieken stroomden snel binnen. Waylon bijt ook daar van zich af, door aan te geven dat hij blij is niet Freddie Mercury te zijn. Daarnaast bedankte hij gelijk alle mensen die het optreden wél wisten te waarderen.