Honderdduizenden mensen zijn zaterdag in diverse steden in de VS de straat op gegaan om te demonstreren tegen de vrijdag beëdigde president Donald Trump. Ook veel prominente sterren als Madonna, Scarlett Johansson en Jessica Chastain liepen mee in de Women’s March.

Article continues after the ad

Volgens Amerikaanse media waren er meer mensen op de been dan bij de inauguratie van Trump. Het massale protest was gericht tegen de vrouwonvriendelijkheid van de nieuwe president.

Pittige speeches

De menigte werd toegesproken door onder anderen Madonna, actrices Scarlett Johansson en Ashley Judd en regisseur Michael Moore. Scarlett Johansson deelde een persoonlijk verhaal. Bekijk het fragment hierboven.

"De revolutie begint hier,” zei Madonna. Ze vertelde in haar toespraak dat ze had overwogen het Witte Huis in Washington op te blazen. Ook zong ze een protestlied. ''Ja, ik ben boos en ja ik ben verbolgen. En tegen alle opponenten die volhouden dat deze mars tot niets zal leiden, zeg ik fuck you.” Bekijk Madonna's speech hieronder.

Ook actrices Jessica Chastain, Amber Tamblyn, Blake Lively, Ellen Page waren aanwezig in Washington. Zelfs in Londen gingen mensen de straat op, waaronder acteur Ian McKellen.