Ready Player One van Steven Spielberg 2018

Onlangs kwam het langverwachte vervolg op Ready Player One uit. En volgens auteur Ernest Cline staat ook deze sciencefictionroman op het punt om verfilmd te worden!

Oasis

Twee jaar verscheen Ready Player One in de bioscopen. In deze verfilming van de gelijknamige sciencefictionroman uit 2011 van Ernest Cline leven miljarden mensen in armoede door een wereldwijde economische recessie. Hun enige troost is de Oasis, een virtuele wereld die door talloze mensen wordt bezocht. Geen wonder, de schepper van het spel heeft enkele schatten in de game verborgen die de eerlijke vinder in één klap steenrijk maken!
 


Ernest Cline

Zowel het boek als de bioscoopfilm van Steven Spielberg waren een grote hit onder sciencefictionfans. Schrijver Ernest Cline kondigde in 2015 een vervolg aan, genaamd Ready Player Two. Deze roman verscheen vorige maand in de winkels en voerde al snel de bestsellerlijsten aan. In een interview met Inverse verklapt Cline dat er nu al wordt gewerkt aan een verfilming van zijn nieuwe boek!

Article continues after the ad

‘Vroeg stadium’

Het is nu allemaal nog in een heel vroeg stadium, zeker omdat het momenteel allemaal een beetje stilligt in Hollywood”, bevestigt Cline. “Maar ik kan uit ervaring vertellen dat iedereen enorm veel lol heeft beleefd tijdens het maken van het eerste deel”, zo vertelt hij in het interview.

Steven Spielberg

Regisseur Steven Spielberg had er in ieder geval plezier in: geheel in lijn met de roman stopte hij Ready Player One vol popcultuurverwijzingen, uiteenlopend van The Iron Giant tot Freddy Krueger. Nu maar hopen dat deze meesterverteller ook terugkeert voor Ready Player Two!