Het populaire bordspel Kolonisten van Catan wordt verfilmd door Sony. Volgens de producenten biedt het spel genoeg spanning om er een kassucces van te maken!

Article continues after the ad

Verslaafd

Vandaag werd bekend dat filmstudio Sony grootse plannen om het populaire bordspel Kolonisten van Catan naar het witte doek te vertalen. De rechten voor de verfilming werden in 2015 opgekocht door filmproducent Gail Katz (Air Force One, The Perfect Storm). Naar eigen zeggen is ze verslaafd geraakt aan Kolonisten nadat haar kinderen het spel mee naar huis brachten. Ze ziet veel mogelijkheden om het spel te verfilmen: “Het eiland Catan biedt een levendig, visuele, spannende en tijdloze wereld met klassieke thema's en morele uitdagingen die blijven aanspreken.”

Grondstoffen

In Kolonisten van Catan moeten de spelers dorpen en steden bouwen met behulp van grondstoffen. Het spel was vooral rond de eeuwwisseling razend populair. Inmiddels is het spel in 38 landen te koop en ging het wereldwijd meer dan 25 miljoen keer over de toonbank. Kolonisten van Catan is overigens niet het eerste tafelspel dat als inspiratie diende voor een film. Ook spellen als Clue, Zeeslag en Dungeons & Dragons wisten hun weg naar de bioscoop te vinden.

Of de verfilming een succes wordt, is natuurlijk nog even afwachten. Op Twitter werd het nieuws vooral aangegrepen voor spottende grappen over het plan van Sony.