Wat doe jij met de feestdagen? Bij familie langs, de kat uit de kerstboom trekken of op de bank hangen met een serie? Sommige mensen gaan aan het knutselen met de beroemde Hollywood-letters tegen de heuvels van Los Angeles. 

Article continues after the ad

Hollyweed

Vorig jaar was het op Nieuwjaarsdag raak: iemand had 'Hollywood' met wat papier en tape omgebouwd tot 'Hollyweed'. En nu zijn ze in Californië niet vies van een beetje grass. Niet voor niets speelt de serie Weeds zich af in Californië. Maar toen vorig jaar een man wist binnen te dringen in Griffith Park om vervolgens de letters te verbouwen werd het de politie wat te gortig met de vrij-denkerij. Binnen een dag werden de iconische letters hersteld. En dit jaar is er vanaf de kerstdagen bewaking aanwezig om copycats te ontmoedigen.

 

 

 

Geen grap

De man is een week later een politiebureau binnen gelopen met zijn advocaat. Hij werd in beschuldiging gesteld van tresspassing. Zelf vond hij overigens dat hij niet een grap had uitgehaald; het was meer een kunstuiting. Hij wilde mensen vrolijk maken met zijn Hollyweed. Dat is waarschijnlijk wel gelukt.