Ook zo moe van al die glasharde sixpacks en zandlopervormen in het superheldengenre? Wil jij iemand die in plaats van nietszeggende quinoashakes, net als jij vettige pizza’s wegzet? We hebben goed nieuws voor je…

Article continues after the ad

Faith

Volgens Deadline staat er bij Sony Pictures een superheldenfilm voor mensen met ‘normalere maten’ in de startblokken: Faith. Centraal staat Faith Herbert, een uitbundige, mollige superheld-slash-geek die ook nog eens over telekinetische krachten beschikt.

Een welkome verandering, al zeggen we het zelf. Hoewel Deadpool 2 afgelopen mei al een spreekwoordelijke berg verzette door het jochie Russel te introduceren, blijft het superheldenaanbod meestal beperkt tot rondborstige vrouwen en mannen met feilloze kaaklijnen. Een beetje variatie kan dus geen kwaad. 

Toch staat Faiths gewicht niet centraal. Schrijver Jody Houser, die verantwoordelijk is voor de comic, liet aan People weten: “Haar omvang is nooit een issue geweest. Laat staan iets waar andere personages moeite mee hebben. Ze zit goed in haar vel. Ik negeer haar gewicht niet, maar ik wil ook niet dat het onderdeel van het plot wordt.” 

Nu nog een superheld met een grafbakkes en we zijn écht gelukkig.