Sinds het succes van Game of Thrones is het geen wonder dat televisiezenders op zoek zijn naar hun eigen fantasyhit. Amazon gaat terug naar de bron en gaat mogelijk een televisieserie gebaseerd op The Lord of the Rings produceren!

Article continues after the ad

Bestsellers

De plannen voor een televisieserie gebaseerd op de bestsellers van Tolkien zijn nog in een erg vroeg stadium. Amazon is momenteel in gesprek met Warner Bros. en de erfgenamen van de fantasyschrijver om de serie van de grond te krijgen. Een deal is dan ook nog ver weg, maar volgens Variety is Amazon-baas Jeff Bezos bij hoge uitzondering persoonlijk aanwezig bij de vergaderingen om het project te laten slagen.

Oscars

Hoewel het laatste seizoen van Game of Thrones een gapend gat zal achterlaten, is het de vraag in hoeverre mensen zitten te wachten op een nieuwe bewerking van The Lord of the Rings. De boeken werden al eerder verfilmd door Peter Jackson. Deze regisseur tekende ook voor de Hobbit-trilogie. Het laatste deel in de Lord of the Rings-trilogie, dat in 2003 verscheen, was goed voor niet minder dan elf Oscars, waaronder voor Beste Film en Beste Regisseur.