De Oscar-winnende animatiestudio Aardman is terug met de prehistorische komedie Early Man! Onder meer Eddie Redmayne, Maisie Williams en Tom Hiddleston zullen te horen zijn in deze bioscoopfilm.

Article continues after the ad

Bronstijd

In Early Man leidt de stam van holbewoner Dug een zorgeloos leventje in een vallei. Maar de bronstijd staat voor de deur en wie niet meegaat in de ontwikkelingen, wordt onder de voet gelopen door de megalomane Lord Nooth! Deze schurk wil Dug en zijn vrienden als dwangarbeider laten werken in de mijnen. De titelheld krijgt één kans om zijn stam te redden, maar daarvoor moet hij wel eerst een potje voetbal winnen!

Vier Oscars

Early Man is geregisseerd door Nick Park van Aardman Animations. Hij won vier Oscars, waaronder voor The Curse of the Were-Rabbit. Daarnaast tekende hij voor animatiehits als Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun the Sheep. Ook de cast is op zijn zachtst gezegd veelbelovend. Onder anderen Eddie Redmayne (Fantastic Beasts), Maisie Williams (Game of Thrones) en Tom Hiddleston (The Avengers) zullen hun stemmen lenen aan de personages van Early Man.

Early Man draait vanaf 31 januari in de Nederlandse bioscopen.