Als je dacht dat Spider-Man meteen een coole superheld was, heb je het mis! Spidey heeft alle hulp nodig, in de flitsende trailer van Spider-Man: Into The Spider-Verse!

Article continues after the ad

Spider-Man: Into The Spider-Verse richt zich op de jonge Miles Morales (Shameik Moore), die begint als een zéér onwennige superheld. Gelukkig krijgt hij al snel hulp uit onverwachte hoek!

Morales krijgt ‘spider-les’ van de originele Spider-Man: Peter Parker. Zijn stem wordt ingesproken door Jake Johnson (New Girl). In deze versie van het Spider-Man-verhaal zijn spider-powers lang niet uniek! Naast Parker zien we in de trailer ook nog Gwen Stacy in een spinnenpak, met de stem van Hailee Steinfeld (True Grit).

Levend stripboek

Over het verhaal is nog niet zo veel bekend. Wel weten we dat de schurken Kingpin, Prowler én de Green Goblin een rol spelen. De stem van Kingpin is die van Liev Schreiber (X-Men: Origins, Salt); Prowler wordt ingesproken door Mahershala Ali (Luke Cage).

Into The Spider-Verse is geschreven door Phil Lord en Christopher Miller. Zij boekten veel succes met The Lego Movie en 21 Jump Street; op de set van Solo: A Star Wars Story ging het ze helaas wat minder goed af.

Wat opvalt is de levendige stijl van de film. De computergeanimeerde figuren worden gecombineerd met traditionele comic-technieken, waardoor Into The Spider-Verse er uitziet als een levend stripboek.

Spider-Rechten

Misschien vraag je je af: ‘hoe zit het met deze film, na de gebeurtenissen in Spider-Man: Homecoming en Avengers: Infinity War?’ Goede vraag! Deze film staat helemaal los van het Marvel Cinematic Universe.

Sony Pictures heeft de filmrechten op Spider-Man, en maakte deze films al vóór Marvel zelf een studio begon. Sony en Marvel werkten weliswaar samen aan Spider-Man: Homecoming, maar het geld ging rechtstreeks naar Sony. Marvel en Sony hebben de deal dat Tom Holland (op dit moment) de enige Spider-Man is die Marvel Studios mag gebruiken.

Deze deal is ook de reden dat de Venom-film, met Tom Hardy, níet bij het Marvel Cinematic Universe hoort, en de avonturen van Tom Holland wél. Een vergelijkbaar scenario is aan de gang tussen Marvel en Fox, dat de rechten op de X-Men heeft. Daarom zijn de verhalen tot nu toe gescheiden.

Marvel Cinematic Universe of niet, Spider-Man: Into The Spider-Verse draait vanaf 20 december in de bioscoop.