De cast van Friends

De acteercarrière van Joey Tribbiani in Friends kende behoorlijk wat ups en downs… Geen wonder dat huisgenootje Chandler Bing financieel gezien vaak moest bijspringen. Benieuwd wat Chandler in totaal heeft uitgegeven aan zijn bff? Wij rekenen het je graag voor!

De bromance tussen Joey en Chandler

Wij kennen geen mooiere bromance dan die tussen Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) en Chandler Bing (Matthew Perry) in Friends. Wat de twee ook meemaakten, ze bleven elkaar altijd steunen… ook financieel!

Uiteraard was het vooral Joey die als armlastige acteur een beroep moest doen op Chandler. Door de jaren heen heeft Chandler zodoende nogal wat keiharde knaken moeten investeren in de vriendschap. Wat heet: Chandler draaide bijvoorbeeld zelfs op voor een groot gedeelte van de huur, zodat Joey zich volledig kon richten op het van de grond krijgen van zijn acteercarrière!

236 afleveringen verdeeld over 10 seizoenen; we vermoeden dat Chandler door de jaren heen behoorlijk wat geld richting zijn beste vriend gesluisd heeft. Gelukkig weten we dankzij oplettende Reddit-gebruikers inmiddels precies hoeveel! Een tipje van de sluier? HEEL VEEL!

Article continues after the ad

Joey Friends

 

Chandler draaide op voor de huur

Oké, laten we eens uitgave voor uitgave kijken hoeveel Joey zijn bff Chandler in totaal gekost heeft, te beginnen met de huur. In aflevering 22 van seizoen 8 leerden we dat Chandler vrijwel alle kosten voor Joey’s levensonderhoud gedragen heeft. Aangezien de twee een schitterend appartement in New York betrokken, liep de huur natuurlijk flink in de bedragen… Laten we zeggen: 3500 dollar per maand. In een tijdsbestek van drie jaar gaat het dan al om 63.000 dollar, enkel voor de huur!

Helaas bestaan die kosten voor levensonderhoud natuurlijk niet alleen uit huur… Wanneer je gas, water en licht ook nog meerekent, gaat dat bedrag nog een stukje verder omhoog. Laten we een behouden schatting maken van 1000 dollar voor Joey’s bijdrage. Daarmee komt ons totaal dus op $64.000 uit!

Chandler Friends

 

Joey kon flink eten en daten

Elke Friends-fan kan beamen dat Joey flink kon schransen! Laten we zeggen dat hij elke week voor $200 wist weg te bunkeren. Dat bedrag bestaat uit 100 dollar voor boodschappen en 100 dollar voor etentjes buiten de deur. Een snel rekensommetje leert ons dat Joey per jaar dan zo’n 5200 dollar op wist te eten.

Maaaaaaar die $5200 is natuurlijk nog zonder al die drankjes die Joey besteld heeft in Central Perk. Laten we eens aannemen dat het om 15 dollar per week ging. En wat denk je van dates? We weten immers zeker dat Joey aan de lopende band vrouwen aan de haak wist te slaan. Zullen we eens aannemen dat een date 75 dollar kost? Eten, dates en koffies; al met al moest Chandler $45.240 ophoesten om zijn huisgenootje te voeden en entertainen!

Ten slotte dan nog telefoonrekeningen (1600 dollar), meubilair (5500 dollar) en twee fotoshoots (1000 dollar). O, en vergeet die hernia-operatie (5000 dollar) niet! Al met al lijkt het bedrag dat Joey moet aflossen totaal niet op die 3400 dollar die Chandler noemt in aflevering 18 van seizoen 6…

Friends cast

 

Dit is wat Joey Chandler schuldig is

Uiteraard hebben we kleding, persoonlijke verzorging, verzekeringen, sportschoolabonnementen en allerlei andere kosten nog niet eens meegerekend… Je mag het ons echter niet kwalijk nemen; het begint ons nu al te duizelen.

Uit bovenstaand rekensommetje blijkt namelijk dat Joey maar liefst $120.000 moet terugbetalen aan Chandler!

Eigenlijk zouden we die gulle Chandler met terugwerkende kracht alsnog tot ons favoriete Friends-personage moeten kronen! We denken namelijk niet dat Days of Our Lives zo slecht betaalde dat Joey altijd zonder geld zat. Maar goed, wie weet blijkt er in die langverwachte reünie plots een smak geld op zijn rekening bijgeschreven te zijn! We helpen het Chandler in ieder geval hopen...

Friends Ross

 

Heb je meer brandende vragen over Friends? We proberen er regelmatig een aantal te beantwoorden. Zo vertelden we je eerder al wat er met Central Perk-Gunther gebeurd is. Ook zochten we bijvoorbeeld voor je uit hoe de cast er vroeger uitzag!