Welke Game of Thrones-acteurs kunnen de meeste namen noemen van mensen die tijdens de eerste zes seizoenen aan de verkeerde kant van het gras zijn beland?

Article continues after the ad

Dearly Departed

Een flink deel van de huidige cast van Game of Thrones werd uitgenodigd voor een spelletje door Hulu, de Amerikaanse streamingdienst waar je ook HBO (dat Game of Thrones uitzendt) aan je abonnement kunt toevoegen. Het "Dearly Departed"-spel is heel eenvoudig: noem zo veel mogelijk Game of Thrones-personages die in de eerste zes seizoenen (momenteel loopt seizoen 7) zijn komen te overlijden.

Voor onoplettende lezers hebben we de naam die in bovenstaand screenshot wordt genoemd, even van een zwart balkje voorzien. Maar de Spoiler Alert mag inmiddels wel duidelijk zijn: als jij de eerste zes seizoenen nog niet hebt gezien, dan kunnen er namen worden genoemd waarvan jij misschien nog hoopt dat ze de Iron Throne nog eens gaan bestijgen.

Telt Jon Snow mee?

Welke teams doen er allemaal mee? Kit Harington (Jon Snow) speelt in zijn eentje en John Bradley (Samwell Tarly) is gekoppeld aan Hannah Murray (Gilly) en Conleth Hill (Lord Varys). Alfie Allen (Theon Greyjoy) speelt met "zus" Gemma Whelan (Yara Greyjoy), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) zit naast Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) en hierboven zie je Jerome Flynn (Bronn) en Indira Varma (Ellaria Sand). Er deden zelfs nog meer teams mee.

Niet geheel verrassend wordt Ned Stark door de meeste teams als eerste genoemd. Wél opvallend is dat Joffrey maar een enkele keer genoemd wordt. "Ginny" en "Grey Worm" (Jacob Anderson) weten Jon Snow te noemen, waarvan laatstgenoemde zelf al meteen aangeeft dat het een controversiële is. Jon Snow stierf immers aan het eind van seizoen 5, maar werd in het daaropvolgende seizoen al snel weer tot leven gewekt. Maar goed, hij wás wel dood, dus hij telt wel toch?

Op HBO wordt vanavond de zesde aflevering van het zevende seizoen uitgezonden. Volgende week volgt dan de seizoensfinale alweer, waarop het weer lang wachten wordt op het achtste en laatste seizoen, dat uit slechts zes afleveringen zal bestaan.