the hunger games katniss everdeen jennifer lawrence

We gingen er stiekem al een beetje vanuit, maar zojuist is het officieel bekend gemaakt door Lionsgate. Die The Hunger Games prequel (The Ballad of Songbirds and Snake) wordt echt verfilmd!

The Ballad of Songbirds and Snake wordt verfilmd

Lionsgate liet er geen gras over groeien! Het boek is nog niet eens uit, maar toch heeft de filmmaatschappij de rechten van The Hunger Games prequel The Ballad of Songbirds and Snake van Suzanne Collins al in handen. Zodoende kon de studio zojuist (via The Hollywood Reporter) bekendmaken dat de ontwikkeling van de film in volle gang is!

The Hunger Games-makers keren terug voor prequel

Helaas hebben we echter nog geen castingnieuws voor je… Wel weten we al dat veel van de originele makers betrokken worden bij de verfilming van The Ballad of Songbirds and Snake. Het gaat dan onder meer om de producers, regisseur en schrijver. Daarnaast weet de voorzitter van Lionsgate, Joe Drake, ons alvast lekker te maken: "Het nieuwe boek is het wachten waard".

Article continues after the ad

Waar gaat The Ballad of Songbirds and Snake over?

Het nieuwste boek in de The Hunger Games-serie, The Ballad of Songbirds and Snake, is vanaf 19 mei te koop. De hoofdrol is weggelegd voor een nog jonge Coriolanus Snow, de latere president van Panem. Hij wordt gekozen als mentor voor de Tiende Hongerspelen, waarbij hij (tegen zijn wens in) wordt toegewezen aan de Tribuut van District 12…

Hopelijk snel meer nieuws over de The Hunger Games prequel-film The Ballad of Songbirds and Snake. We zijn namelijk dol op de originele young adult-films!