Erica en Martien Meiland

Een aantal dagen gelden ontdekte huizensite Bekende Buren dat Erica Meiland een nieuw bedrijf liet registreren bij de KvK. Een bv in de tv-productie-hoek. Maar, in tegenstelling tot wat de site speculeerde, betekent dit niet dat Martien en Erica hun tv-business met Talpa cancelen!

Article continues after the ad

"De Meilandjes worden rechtstreeks concurrent van Talpa en nemen het heft in handen...", kopte Bekende Buren sensationeel. "Hierdoor worden de Meilandjes rechtstreekse concurrent van hun producent en andere producenten. Gaan ze nu tv programma's produceren voor SBS of willen ze nu ook hun eigen reallife soap gaan produceren?" Wij vroegen een reactie aan de fam. Hoe zit het?

Talpa reageert

Helaas wilden de Meilandjes niet met ons praten, maar een Talpa-woordvoerder kon er wel wat over zeggen. Hoewel we nog steeds niet weten wat Martien en Erica van plan zijn met hun 'Renkeland B.V.' - een mengeling van hun achternamen 'Renkema' en 'Meiland' - verduidelijkt de zendergroep van John de Mol dat de Meilandjes niet opeens SBS6 in de steek gaan laten. "Vanuit ons kan ik aangeven dat er geen sprake is van een einde van een samenwerking", aldus een woordvoerster. 

Exclusiviteitscontract

Het lag trouwens ook niet echt voor de hand dat de Meilandjes opeens voor 'eigen baas' in tv-land gingen spelen. De wijn sippende fam heeft een zogenoemd 'exclusiviteitscontract' met Talpa voor 2020/2021, zo konden we uitgebreid lezen in Martiens juicy biografie. Wat de fam dan wel gaat doen met hun tv-productiebedrijfje? Dat blijft nog even spannend!