Statistieken spreken niet veel hoop uit

Op Net5 start vanavond alweer het vijfde seizoen van de internationale succesformule De Bachelor, waarin een begeerlijke, avontuurlijke en succesvolle vrijgezel op zoek gaat naar de vrouw van zijn dromen. Bij de start dienen zich twintig aantrekkelijke, krachtige vrouwen aan die net als hij klaar zijn voor echte liefde en precies die bijzondere, spannende en avontuurlijke man zoeken.

Article continues after the ad

Klinkt natuurlijk allemaal heerlijk spannend, maar hoe zit het eigenlijk met die vier Nederlandse bachelors die al eerder hetzelfde avontuur aangingen? 

Roderick Hilhorst - 2003

De eerste editie van De Bachelor stamt alweer uit 2003 toen Irene Moors bij RTL 4 op zoek ging naar de ware liefde voor de toen 31-jarige Roderick. De knappe KLM-piloot vond na de opnames een nieuwe liefde, maar dat was niet één van de dames uit het programma. Omdat ie dat nieuwe liefje al had voor de uitzending op televisie, was dat het nodige voer voor de roddelpers. Maar Roderick ontkende altijd dat hij het meisje al kende voor de opnames. Op televisie koos Roderick uiteindelijk voor Gwen, maar die zag ie naar de uitzending nooit meer terug. Behalve in de Playboy, waar ze een serie blootfoto's in kreeg. 

Anno 2017 zou Roderick nooit meer meedoen aan een programma zoals De Bachelor, maar spijt heeft ie niet, zei hij eerder dit jaar tegen De Telegraaf. Hij heeft zelfs tips voor de 'nieuwe' Bachelor: "Blijf bij jezelf en probeer de mediageile dames eruit te vissen." En Roderick zijn eigen liefdesleven? Dat is helemaal op de rit gekomen: veertien jaar later heeft hij twee zoons met zijn huidige partner: een stewardess die Roderick inmiddels twaalf jaar kent. Toch eind goed, al goed dus. 

Peter Paul Hollink - 2004

In 2004 was het Peter Paul Hollink die de felbegeerde vrijgezel uit mocht hangen in het tweede seizoen van De Bachelor. Niet meer bij RTL 4, maar bij Yorin. Irene Moors was ingewisseld door presentator Rik Luijcx. Al voor de start van de reeks ontstond er al een behoorlijk schandaal rondom de 33-jarige makelaar: hij zou homo zijn en als een graag geziene gast in een Rotterdamse gay-bar was ie daardoor niet de ideale kandidaat voor de 25 wulpse vrijgezelle vrouwen. Hoe het de Rotterdammer na zijn deelname is vergaan is onbekend. Ook over zijn leven als makelaar geeft het internet geen antwoorden.

Lars Vreugdenhil - 2011

De derde editie van De Bachelor was na een lange pauze weer bij RTL 4 te zien, met dit keer Robert ten Brink als presentator. Kandidaat Lars Vreugdenhil koos in een zinderende finale in Dubai voor Karin als zijn droomvrouw. Dat bleek ze uiteindelijk niet te zien en de relatie was bij aankomst in Nederland eigen al voorbij, twee en een halve maand later maakten ze dat wereldkundig. Hoe het tegenwoordig met hem gaat vertelde Lars in een interview op Radio 10. "Ik ben op dit moment weer bachelor, ik heb alleen nu wel twee kindjes ondertussen", zei hij in de ochtendshow.

Rutger Vlaming - 2012

In 2012 verhuisde het datingprogramma van RTL 4 naar Net5. Door die move verdween ook de presentator uit beeld. Maar ook de Bachelor uit 2012 heeft er géén droomvrouw aan overgehouden. "Het is natuurlijk heel lastig om het buiten het programma om te laten klikken", vertelde hij in een interview met VROUW. Inmiddels heeft ie wel sinds anderhalf jaar een relatie met een dame die niet meedeed aan De Bachelor, maar hem wel van het Net5-programma kende. Hij noemt haar zijn droomvrouw.

Robbert Jonkheer - 2017

Vanavond start dus alweer de vijfde editie en de nieuwe Bachelor van Net5 is de 32-jarige selfmade man Robbert Jonkheer. 'Hij is hoffelijk, geïnteresseerd en laat iedereen zich op z'n gemak voelen. Wie met Robbert op date gaat hoeft zich geen zorgen te maken dat het saai zal zijn. Hij is een echte gentlemen en altijd in voor een goed inhoudelijk gesprek. Daarnaast zit hij vol humor en is hij zeer charmant', aldus de beschrijving van Net5. Zijn achternaam heeft ie in iedergeval al mee.