Linda de Mol

De ongekroonde koningin van Hilversum, we hebben het natuurlijk over Linda de Mol, is tegenwoordig verantwoordelijk voor de (weinige) hits op SBS6 en runt ondertussen ook nog gewoon een bladen-imperium én een eigen zender. Wij vroegen ons heel schaamteloos af wat dat haar allemaal opleverde! Oftewel: hoe rijk is Linda?

Laten we eerst even kijken wát Linda nu eigenlijk allemaal doet om haar bankrekening te spekken!

Super-cv

Sinds 2003 siert Linda elke maand de cover van haar lijfblad LINDA. Anno 2020 is het nog altijd een vrij groot merk met een oplage van 209.434. Ook hebben Linda en hoofdredacteur Jildou van der Bijl een flinke vinger in de papa als het gaat om taboes doorbreken en een maatschappelijk debatten aanzwengelen. Neem bijvoorbeeld #lekkerbodypositief. Linda poseerde laatst zelf in bikini en dat zorgde voor flink wat reuring. Vorig jaar was trouwens een goed jaar voor de De Molletjes. Broer John 'kocht' zijn zus weg bij RTL, haalde haar naar Talpa toe en tikte ook het blad - inclusief alle spin-offs - op de kop voor 40 miljoen euro. Dat heeft Linda vast ook geen windeieren gelegd, to put it mildly. Enne... wat leverde dat haar nou precies op?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘Om een statement te maken, moet ik met mijn 55 jaar en 78,3 kilo met de billen bloot’, vertelt Linda de Mol in LINDA.193 #LEKKERBODYPOSITIEF. Onzekerheid over haar lichaam heeft ervoor gezorgd dat ze - net als heel veel vrouwen - nooit in bikini op vakantiefoto’s staat. Maar wat voor figuur ook, élke vrouw heeft onzekerheden. Die een leven lang proberen te verstoppen is zó vermoeiend, en dus omarmen we vanaf nu onze lichamen zoals ze zijn en houden we op met zeuren. Doe jij met ons mee? Deel jouw bikinifoto met de hashtag #lekkerbodypositief. Fotografie: @demarcdegroot • Styling: @odetteroosterman • Haar: Pieter Roodhorst • Visagie: @zygiajongbloed

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda) op

Bankrekening

Nou, we zullen maar meteen met de deur in huis vallen: we weten niet hoeveel Linda elke maand casht bij Talpa. Haar tv-contract ligt niet op straat en het bedrag dat ze elke maand int dus ook niet. Maar dat zal geen kattenpis zijn. Zo is ze naast de best scorende presentatrice ook creatief directeur van Net5, dat sinds haar benoeming door het leven gaat als Net5 powered by LINDA. En we moeten eerlijk zijn: tot nu toe wist ze eigenlijk geen enkel succesvol programma te programmeren op haar eigen zender. Maar hè: dat maakt voor de cashflow in Linda's bankrekening natuurlijk niets uit. Een extra functie verdient ongetwijfeld beter. En, niet te vergeten: haar acteerklussen - April, May en June in 2019, bijvoorbeeld - zorgen gegarandeerd voor een flinke euro-impuls. 

De cijfers

Goed, tijd voor wat cijfers! Je wil nu natuurlijk wel weten hoeveel nullen Linda's vermogen telt. Volgens zakenblad Quote lag het eigen vermogen van haar 'Linda de Mol producties bv', met als oprichtingsdoel ‘het verrichten van presentaties, het vervaardigen van producties, het verrichten van reclamediensten en andere daden van koophandel’, in 2017 op €27,8 miljoen. Dat bleek uit het jaarraport. Hoe dat anno 2020 zit weten we helaas niet. "Daarnaast heeft zij een belang in Talpa Fictie, een dochter van het bedrijf van haar lieve oudere broer. Linda heeft 25% van de aandelen in het tijdschrift Linda. Deze zijn ondergebracht in 2Blond bv. In 2015 werd er voor het laatst een winst- verliesrekening ingeschreven, toen werd er €4,5 miljoen winst gemaakt", somt Quote op. "Al die winst werd toen uitgekeerd als dividend. Alles bij elkaar zal haar vermogen dus wel boven de €30 miljoen uitstijgen."

Pandjes

En in die €30 miljoen zit nóg iets! Of ja, niet 'iets', maar heel wat. Linda bezit on the side ook nog vastgoed. "De in het Gooise Huizen woonachtige tv-diva heeft ook nog wat pandjes, waaronder de 'studentenhuizen' van haar zoon en dochter." En nee: dat zijn dus helemaal geen studentenhuizen, maar riante panden waar je lekker ruim woont. Zo kreeg zoon Julian dit Amsterdamse optrekje ter waarde van 1 miljoen. Oppervlakte? 148 vierkante meter! Uiteraard kreeg dochter Noa ook een eigen huis cadeau. Voor haar kocht Linda dit minstens zo indrukwekkende huis. En daar tikte ze bijna 9 ton voor neer. Al met al klopt die €30 miljoen eigen vermogen dus niet meer. Dat was vóór Linda's overstap naar Talpa en dus ook voor de LINDA. Magazine-overname. Dat haar vermogen inmiddels weer een flink stuk is gegroeid, is dus helemaal geen wilde gok!

Article continues after the ad