Eerder doken we al heel schaamteloos in de bankrekening van Linda de Mol en dan kan die andere tv-queen, haar 'aartsrivale' Chantal Janzen, natuurlijk niet achterblijven. Hoe rijk is de koningin van RTL?

Laten we eerst even kijken wát Chantal nu eigenlijk allemaal doet om haar bankrekening te spekken!

Article continues after the ad

RTL-contract

Nou, laten we beginnen met de meest voor de hand liggende inkomstenbron van Chantal: haar tv-werk voor RTL! Als kijkcijferbazin van de zender rijgt ze (doorgaans) de ene na de andere hitshow aan elkaar, al zit er ook wel eens een dipje in. Maar eh... voor wat hoort wat. Hoeveel keiharde euro's deponeert RTL op de bankrekening van Chantal? Tja, dat weten we natuurlijk ook niet. Het is niet zo dat die contracten vrolijk voor het oprapen liggen. Dat zijn - en dat is maar goed ook - privé-documenten.

Speculeren kan altijd. En dat is wat Bekendeburen een paar maanden geleden deed. "In de wandelgangen van Hilvsersum wordt verteld dat Chantal een contract heeft van 1,2 miljoen euro per jaar", schreef de site. Kijk, dan hebben we toch een beeld. Neem het trouwens wel met een korreltje zout; 'de wandelgangen' zijn allesbehalve betrouwbaar en we weten niet welke bronnen Bekendeburen hiervoor heeft geraadpleegd.

&C

Chantal spekt de bankrekening niet alleen maar met tv-centen. Nee hoor. Ze runt ook het lifestyleplatform &C Media (of AndC Media), dat, naast het uitgeven van een tijdschrift, ook een website, zogenoemde '&C Talent Academy', een winkeltje in Amsterdam en een tv-tak behelst. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Chantal en haar hubby Marco Geeratz en het produceerde shows als Chantal komt werken en Chantals Pyjama Party.


Hoe gaan de zaken?

Een tijdje geleden dook Weekblad Weekend in de papieren van &C. Uit de meest recente jaarcijfers bleek dat het platform een verlies van 52.587 euro boekte. Dat raakt niet alleen Chantal zelf, maar ook Marco. "Een verlies dat ze zelf moeten dragen omdat Marco’s bedrijf Geeratz Participaties bovenaan de kerstboom van BV’s staat waaronder &C valt", zo lazen we in de Weekend. Voordat we allerlei conclusies trekken: &C bestaat nog gewoon en ook de magazines blijven uitkomen. Iets dat bijvoorbeeld Wendy van Dijk - die ook met een glossy kwam - niet meer kan zeggen.

En Chantal gaat vér voor die magazines hoor! Ze klimt gewoon in een prullenbak als het moet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jullie vragen over hoe @chantaljanzen.official toch uit de prullenbak van &C’s editie ‘Doe maar duurzaam’ is gekomen, blijven maar binnenstromen. We kunnen daar van alles over vertellen, maar zonder bewijsmateriaal is het natuurlijk hartstikke onbetrouwbaar. Kijk, geniet en (stiekem) lachen mag best. Dat heeft Chantal zelf ook gedaan toen ze dit backstagemateriaal ineens moest 'goedkeuren' voor extern gebruik. O en tot slot krijgen we ook veel vragen of dé prullenbak ook te winnen/verkrijgbaar is. Het antwoord is: ja! Mocht je dit unieke exemplaar in je eigen huis willen hebben staan, deel dit filmpje dan in je stories. Morgen kiezen we om 12:00 uur de winnaar. • • • #andc #chantaljanzen #doemaarduurzaam #prullenbak

Een bericht gedeeld door &C (@andcgram) op

 

Eigen bedrijf

La Janzen bezit ook nog een ander bv'tje: James House B.V, vernoemd naar haar zoon James. Wat ze via dit bedrijf doet? "Het verlenen van diensten voor activiteiten op het gebied van acteren, zingen, presenteren, producties, optreden als agentschap en allerhande aanverwante commerciële activiteiten", staat er bij de KvK. Het lijkt er dus op dat we Chantal via deze weg kunnen inhuren als spreker of voor een optreden. Hoeveel euro's ze voor dit soort activiteiten kan cashen? Dat weten we niet.

Pandje

Tot slot: nee, Chantal is geen pandjesbaas à la prins Bernhard, en heeft ook niet meerdere panden zoals Linda de Mol, maar ze bezit wél vastgoed. "Samen met haar man Marco kocht ze in 2009 een pand in Amsterdam voor het bedrag van ruim 1,5 miljoen euro", weet Bekendeburen, "en liet daar een hypotheek op vestigen van 1,9 miljoen euro". Hoeveel het nu waard is? "Op dit moment zou er zomaar een overwaarde op rusten van meer dan een miljoen euro. Chantal zou alleen al om die reden goed zijn voor een bedrag van ruim 2 miljoen euro."

Ka-ching?

Al met al zijn er dus flink wat bedrijven en bedragen die we aan Chantal kunnen linken. Hoeveel ze waard is? Tja, daar is natuurlijk niet een of andere toverformule voor. Dat kunnen we met geen mogelijkheid berekenen. De gegevens hierboven geven echter wel een grof beeld van haar zakelijke avontuurtjes! Ze zal in ieder geval niet op de kleintjes hoeven letten, kunnen we met zekerheid zeggen. Oh ja: onderstaand filmpje, uit 2018, geeft ook nog een beeld van de jonge Chantal. Zo zien we bijvoorbeeld hoeveel ze verdiende als beginnend musicalster!