Fotograaf
Feriet Tunc / RTL
Castfoto GTST 2021-2022 Seizoen 32

Zelfs als je nog nooit een aflevering van GTST hebt gezien, weet je waarschijnlijk wel dat Ludo Sanders een slechterik is en dat ‘ie een graag geziene gast is in de Rozenboom. De soapserie is de langstlopende van Nederland en wordt al sinds 1990 (!) uitgezonden. Er is nog geen andere Nederlandse serie (geweest) die het succes heeft weten te evenaren. Een echt instituut in de Nederlandse tv-geschiedenis, dus. Maar de laatste tijd heeft Goede Tijden, Slechte Tijden het zwaar te verduren en heeft de serie te kampen met teruglopende kijkcijfers. Zouden we nóg 30 jaar van de soap kunnen genieten, of is het een aflopende zaak voor GTST?

Seizoen 32

Onlangs is seizoen 32 van GTST van start gegaan. Eerder werd al bekend dat onder andere schrijfster Heleen van Royen een gastrol heeft als een vriendin van Shanti’s moeder, zij zal deze donderdag (16 september) haar opwachting maken. Ook acteur Martijn Fischer zal in dit nieuwe seizoen te zien zijn. Het is nog niet helemaal duidelijk welke rol hij zal spelen, maar velen denken dat hij de vader van Shanti zal gaan spelen.

En dan is er natuurlijk ook nog de mysterieuze Dokter Roman, die aan het einde van seizoen 31 nog even Meerdijk kwam binnenvallen… Er was zelfs een miniserie over dit mysterieuze personage op Videoland te zien, zodat de fans iets hadden om die ellendige zomerstop te overbruggen. Eén ding is duidelijk: GTST blijft niet vasthouden aan de ‘oude rotten’ en probeert de boel te verfrissen door nieuwe personages te introduceren in Meerdijk. Eerder zei RTL-baas Peter van der Vorst al dat hij de serie weer dichter bij de kijker wilde brengen door de verhalen "herkenbaar, persoonlijk en dichtbij" te maken.

Article continues after the ad

Podcast en TikTok

Een ander manier om de kijkers betrokken te houden is de wekelijkse podcast, waarin de cast en crew in de zomer wekelijks een exclusief ‘kijkje’ achter de schermen gaven.

Leuk om naar te kijken en luisteren, want zo kom je nét wat meer te weten over bepaalde personages en scènes. Zo deelde Ferri Somogyi eerder al een hilarische anekdote. En daarnaast zijn podcast sowieso erg populair, net als onze eigen podcast natuurlijk!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Dat de serie er alles aan doet om actueel te blijven, blijkt ook uit het feit dat er nu zelfs een waar TikTok-account is aangemaakt om meer jongeren aan te spreken. Dit wordt aangekondigd in een grappig filmpje waarin zusjes Demi en Merel dansend van outfit wisselen. Over het algemeen zijn de reacties positief, dus hopelijk voor de makers heeft het het gewenste effect.

De wil is er

Het is duidelijk dat de makers van GTST er alles aan doen om met de tijd mee te gaan en de serie relevant te houden. Ook het inspelen op de zomerstop met de podcast en spin-offserie lijkt, gezien het aantal positieve reacties, effect te hebben. De afgelopen weken haalde de soap gemiddeld zo'n 1,2 miljoen kijkers, wat betekent dat de serie in elk geval bij de 10 best bekeken programma's van de dag zat. Toch best netjes! Of deze Goede Tijden doorzetten kunnen we alleen maar afwachten, maar wij hopen in elk geval dat dit instituut nog lang op de buis te zien zal zijn.

Goede Tijden, Slechte Tijden zie je van maandag t/m donderdag rond 20:00 uur op RTL 4.