Roseanne Barr

Zo'n twee jaar geleden legde comedian Roseanne Barr (67) een twitter-bommetje onder haar eigen carrière. Ze verloor haar hitshow op ABC, Roseanne - die nota bene net was ge-revived - en wij zijn benieuwd wat ze de afgelopen twee jaar allemaal heeft uitgespookt. Een overzicht!

Benieuwd naar andere sterren die uit de spotlights verdwenen? Lees hier hoe het nu gaat met Matt LeBlanc, Macaulay Culkin, Johnny Knoxville en Mara Wilson van Matilda.

Article continues after the ad

Voordat we down the rabbit hole gaan, eerst nog even een korte recap van twee jaar geleden. Ready?

Roseanne gecanceld

Miljoenen Amerikanen stemden in 2018 af op de Roseanne-revival en er werd al vrij snel een tweede seizoen aangekondigd. De jaren 80'-hit over de working class-familie Conner bleek nog altijd springlevend. Maar... toen kwam de controversiële tweet die, zo bleek later, een carrière-kamikaze was. Roseanne had het in die tweet over voormalig adviseur van voormalig president Barack Obama, Valerie Jarrett. Ze maakte een toespeling op haar religie en haar afkomst. Jarrett is Afro-Amerikaans en moslima. In die tweet schreef Roseanne: "Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby-vj." Zij doelde daarmee op de initialen van Jarrett. De woedende en verontwaardigde reacties stroomden al snel binnen, waarop op de actrice aangaf te stoppen met Twitter. Later bood ze haar excuses aan maar... nope, daar kreeg ze de show niet mee terug.


The Conners

Sterker nog: ABC ging direct aan de slag met een spin-off, The Conners, waarin Roseanne absoluut niet meer voorkomt en ze kan er ook geen geld meer aan verdienen nadat de zender haar en al haar rechten had 'afgekocht'. Acteurs Acteurs John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Lecy Goranson, Michael Fishman, Emma Kenney, Ames McNamara, Jayden Rey kwamen allemaal terug voor The Conners, aka 'Roseanne zonder Roseanne'. Déze show is net zo'n hit en gaat eigenlijk een beetje op dezelfde voet door. Met succes dus. Het derde seizoen komt eind oktober op de buis.


Hoe is het nu met Roseanne Barr?

Oké, terug naar Roseanne! Hoe is het haar in die twee jaar na de show vergaan? Nou, dat is eigenlijk vrij moeilijk in te schatten. Ze heeft wel sociale media-profielen, maar die geven nu niet echt een duidelijk beeld van haar dagelijkse dingen. Hoe haar leven er anno 2020 uitziet is dus eigenlijk een beetje 'n mysterie. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen: ze heeft haar oude stand-up-routine op een gegeven moment weer opgepakt. Maar beelden daarvan dateren ook alweer van 2019.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A big thank you to the GREAT AUDIENCE @pennspeakofficial #thanksforthelaughs #thanksforthelove #laughteristhebestmedicine

Een bericht gedeeld door Roseanne Barr (@officialroseannebarr) op

 

YouTube-ster

Roseanne was altijd al een zeer uitgesproken persoonlijkheid, en die kant van zichzelf laat ze nu tot uiting komen op YouTube. Daar pompt ze er regelmatig korte filmpjes uit, maar de laatste tijd interviewt ze vooral héél veel mensen, bijvoorbeeld comedians. Met 201.000 abonnees runt ze een vrij succesvol kanaal... voor Nederlandse begrippen.

Van zo'n ooit zo grote Hollywood-persoonlijkheid verwacht je toch wat meer! Anyway: ze maakt er wel echt werk van. Onderstaand interview, met meer F-words dan je kan tellen, had ze bijvoorbeeld gestreamd en die duurt dan ook meteen een uur en achttien (!) minuten. En aangezien haar IMDB-pagina van de afgelopen twee jaar letterlijk leeg is, lijkt het er echt op dat ze hier haar dagen mee vult. Geen grote shows meer, geen stand-up, en eigenlijk ook geen plekje meer in de Hollywood-kringen; dat is hoe Roseanne's leven er nu uitziet. Denken we. Het blijft allemaal een beetje mysterieus. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for the weekend

Een bericht gedeeld door Roseanne Barr (@officialroseannebarr) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Roseanne Barr (@officialroseannebarr) op