Rolf Wouters in Split Screen

Dankzij hits als Liefde op het Eerste Gezicht, Wedden Dat…? en natuurlijk Uhhh... Vergeet Je Tandenborstel Niet groeide Rolf Wouters in de jaren 90 uit tot een van de populairste presentatoren van Nederland! Maar begin deze eeuw verdween de quizmaster uit de spotlights. In een uitgebreid interview met Veronica Magazine verklaart Wouters waarom hij de televisiewereld de rug toekeerde: “Ik vond televisieland steeds onsympathieker worden. De continue ratrace, alles draaide om geld en moest snel. Niets kreeg de tijd om te groeien.”

Op de boerderij

Rolf Wouters besloot in 2005 met zijn vrouw te emigreren naar Portugal. Daar woont het echtpaar inmiddels al vijftien jaar. Op de vraag wat hij daar uitspookt, antwoordt Wouters: “Ik zeg vaak dat ik boer ben, omdat ik in Portugal een boerderij heb gebouwd. Daar woon en werk ik, maar ik ben ook ideeënmaker, artdirector, tekstschrijver, bedrijfsadviseur en soms ook een soort architect.”

Comeback

Maar Rolf Wouters staat op het punt om een televisiecomeback te maken. Hij zal namelijk te zien zijn in Split Screen, een gloednieuwe quiz op SBS6 die komend weekend van start gaat. En de quizmaster heeft hoge verwachtingen van het programma. “Ik heb er heel veel zin in en vertrouw erop dat Split Screen een succes gaat worden.”

Article continues after the ad

Split Screen is vanaf zondag 30 augustus iedere week om 21.30 uur te zien op SBS6.