Josh Radnor

De populaire sitcom How I Met Your Mother kwam na 9 succesvolle seizoenen ten einde. Acteur Josh Radnor speelde hét personage waar het in de serie om draait; Theodore Evelyn ‘Ted ‘ Mosby. Sindsdien horen we weinig meer van de toen succesvolle acteur. Wat is er eigenlijk gebeurd met Josh?

Acteer-break

Josh Radnor gaf in de afscheidsinterviews rondom How I Met Your Mother aan even klaar te zijn met acteren. Zijn ambitie lag bij schrijven en produceren.

Tijdens zijn HIMYM-dagen maakte Josh de romcom Liberal Arts, waarin hij naast Elizabeth Olsen en Zac Efron ook zelf in verscheen. De film vertelt het verhaal van de 35-jarige Jesse die verliefd wordt op de 19-jarige studente Zibby. Classic Schmosby…

 

The Seeker

De ambitie om te regisseren is na Liberal Arts aan de kapstok gehangen. Na een acteer-break van twee jaar kwam Josh terug in het muziekdrama The Seeker. De film is geschreven door de band Cloud Cult en bevat géén dialoog, enkel muziek en geluid.

Article continues after the ad

De film trok geen groot publiek naar de bioscopen. Na zijn uitstapje naar de wereld van film besloot Josh terug te keren naar televisie. In 2016 kreeg Josh één van de hoofdrollen in de serie Mercy Street. Het tweede en tevens laatste seizoen eindigde in 2017.

In het NBC-televisiedrama Rise (2018) speelde Josh net als in HIMYM de rol van docent. De serie kwam na 10 afleveringen aan zijn eind. Er wordt momenteel geen tweede seizoen van de wannabee Glee-serie verwacht.

 

Rustige jaren

De laatste twee jaar heeft de acteur twee projecten op zijn IMDB-lijst gezet Hij verscheen als Jon in de aflevering Momma Knows Best van ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. In de komedie Social Animals speelde hij de getrouwde man op wie tegenspeelster Noël Wells verliefd wordt.

Comeback

Zijn eerste echte hoofdrol voor het grote publiek heeft hij te pakken in de serie Hunters. Het Amerikaanse drama is sinds februari dit jaar te zien op Amazon Prime. Deze maand werd verklapt dat er een seizoen 2 van de serie onderweg is.

Naast acteren, regisseren en schrijven is Josh de ene helft van het duo Radnor & Lee; een folkbandje. Hun nieuwe album Golden State luister je hier.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Some poisonously stupid words Trump said yesterday in Ohio set to music. #FolkTrump

A post shared by Josh Radnor (@joshradnor) on

 
 
 

HIMYM-reünie

Hoewel Jason Segel, die Marshall Erikson speelt in de serie, een reunie wel ziet zitten, is de kans klein dat deze er binnenkort gaat komen. Oud-collega’s Neil Patrick Harris en Josh Radnor zien er namelijk van af. Josh wil namelijk niet alleen maar als ‘Ted Mosby’ herkend worden, liet hij aan het tijdschrift GQ weten.

Wist je dat sommige real-life partners van de HIMYM-acteurs ook in de serie verschenen? Zo speelde David Burtka, partner van Neil Patrick Harris, Skooter. Lees hier wie de liefjes van de HIMYM-acteurs zijn.