How I Met Your Mother

How I Met your Mother was jarenlang een enorm succes! Neil Patrick Harris werd een nóg grotere ster, Cobie Smulders rolde het Marvel Cinematic Universe in en ook Jason Segel maakte de overstap naar Hollywood. Maar… hoe is het nu eigenlijk met Penny en Luke Mosby?

Penny en Luke zijn belangrijke personages in How I Met Your Mother, omdat de serie eigenlijk aan hen verteld wordt door hun vader Ted (Josh Radnor). Ze werden gespeeld door de jonge acteurs Lyndsy Fonseca en David Henrie, ook al duurde hun rol eigenlijk heel kort! How I Met Your Mother liep van 2005 tot 2014, en Penny en Luke waren er al die jaren bij. Hiervoor werd wél een slimme truc gebruikt, omdat de tieners anders niet meer geloofwaardig zouden zijn.

In 2006 werden daarom in één keer een heleboel reacties van Lyndsy Fonseca en David Henrie opgenomen. Met deze beelden hebben ze bijna de hele run van HIMYM gevuld!

Article continues after the ad

Fonseca en Henrie keerden later nog eenmalig terug om alvast de reactie op te nemen voor in de laatste aflevering. De beelden werden in 2006 of 2007 geschoten, en de acteurs wisten (als enige) hoe de serie een jaar acht later zou eindigen!

Lyndsy Fonseca

Fonseca timmerde na haar korte rol in HIMYM stevig aan de weg. Ze speelde in films als Kick-Ass en Kick-Ass 2, maar was vooral succesvol op televisie. Ze speelde een hoofdrol in de thrillerserie Nikita (2010-2013), en daarna vooral gastrollen. Op de set van Nikita ontmoette ze ook haar tweede echtgenoot Noah Bean.

Vanaf juli is ze te zien in de sequelserie Turner & Hooch, waarin ze één van de hoofdrollen heeft.

David Henrie

Net als Lyndsy Fonseca bleef David Henrie gewoon dooracteren. Tussen 2007 en 2012 speelde hij de hoofdrol in de Disney-serie Wizard of Waverly Place, en in die tijd speelde hij ook soms in (kleine) films.

Na deze controverse was het een paar jaar lastig om een nieuwe rol te vinden, dus maakte hij zelf maar een film: This is the Year.

In 2022 heeft Henrie weer een hoofdrol te pakken in een speelfilm. Hij speelt de jonge president Ronald Reagan, in een biopic met Dennis Quaid en Jon Voight.

How I Met Your Mother

Ondanks een belangrijke rol in een succesvolle, langlopende serie werden Lyndsy Fonseca en David Henrie dus niet direct wereldsterren. Zolang David een beetje rustig aan doet met zijn pistolen is voor de HIMYM-tieners geen vuiltje aan de lucht!

Het is ook wel eens leuk om terug te kijken op tv-sterren die gewoon een vrij relaxt leven hebben. De cast van Baywatch is bijvoorbeeld totaal ontspoord! Denk aan Nicole Eggert, Erika Eleniak en Donna d'Errico!